Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2011. Július 25. 09:02, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai rendőrkapitányság

Itt a szünidő, unatkoznak a gyerekek

Itt a szünidő, unatkoznak a gyerekek

Két tizenéves gyújtogatott másfél hete Tapolcafő határában.

A sok kellemes dolog mellett a nyár és a szünidő bizony tartogat néhány kellemetlent is. Az elmúlt hétvégén történt esemény megmutatta, hogy az unatkozó gyermekek mire is képesek. Pápa-Tapolcafő határában egy 11 éves és egy 13 éves helyi fiúcska felgyújtott 130 db bálát, ezzel 750.000 Ft kárt okozva.

Július 15-én pénteken kevéssel este 8 óra előtt a tűzoltóság ügyelete értesítette a pápai rendőröket, hogy Pápa-Tapolcafő határában lángra lobbant 230 db bála, mely a helyi gazdaságot vezető fiatal őstermelő tulajdona. Ezek közül 130 db szalma és 100 db széna bála volt, mely a helyi gazdaságban élő szarvasmarhák elesége lett volna. A kiérkező tűzoltók már nem tudták eloltani a könnyen égő bálákat, így biztosították azok elégését. A vizsgálatok után hamar kiderült, hogy itt bizony szándékos gyújtogatásról van szó. A rendőrség hamar rá is akadt a két fiatalkorú elkövetőre, akik így indokolták tettüket: csak hülyéskedtünk, Bence hozta a papírt, Matyi hozta a gyufát, és mentünk is a határban lévő bálákhoz." Először még csak egy bálát gyújtottak fel, azt el is oltották, azonban második alkalommal már nem tudták eloltani a tüzet, és nagyon megijedtek a nagy füsttől, lángoktól és elmenekültek a helyszínről.

Hiába már a „szánom-bánom” a 11 éves B.Bence és 13 éves H.Mátyás barátja 750.000 Ft kárt okozott egy helyi őstermelőnek, aki biztosítással persze nem rendelkezik, az állatoknak meg hiába is mondaná, hogy nincs eleség, mert elégett, annak pótlásáról gondoskodni kell azonnal.

Emberi élet, egyéb vagyon nem volt közvetlen veszélyben, ám ez nem a kis gyújtogatókon múlt, hanem a vak szerencsén, és a bálák falutól mért 200 m-es távolságán.
 

Képek: tuopapa.hu

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.

2022. Augusztus 10. 14:16, szerda | Helyi

50 helyett 127 km/h-val hajtott Ihászon a fiatal sofőr

A megengedett sebesség dupláját is túllépte a sofőr, a rendőrök intézkedés alá vonták.

2022. Augusztus 10. 09:03, szerda | Helyi

Rendőrségi toborzó iroda nyílt Pápán

A rendőrök minden hétköznap várják a rendőri hivatás, a szerződéses határvadász és az iskolaőr szolgálat iránt érdeklődőket.