Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2011. Június 09. 10:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Császárné Elek Veronika r. őrgy. Pápai R

Ítélet a gyermekeket elütő autósok ügyében

Ítélet a gyermekeket elütő autósok ügyében

Két régebbi közlekedési baleset ügyében is a napokban hozott döntést a bíróság. Az egyik eset Csóton történt, ahol egy, az iskolabuszról leszálló gyermeket ütöttek el, a másikban egy ittas nő tolatás közben sodort el egy kislányt.

Az egyik esemény 2009. októberében borzolta a kedélyeket, amikor is egy pápai férfi az általa vezetett személygépkocsival Gic belterületén haladva - a megengedett sebességet túllépve - elütött egy iskolabuszról leszálló és az úttesten áthaladni szándékozó gyermeket. A kisfiú a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. A gépjármű vezetőjét halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 3 hónap letöltendő fogházbüntetésre és 408.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére ítélte jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság, valamint 5 évre eltiltotta a járművezetéstől is.

A másik eset a közelmúltban, 2011. május elején történt a pápai TESCO áruház parkolójában. A szeszesitaltól befolyásolt helybéli fiatal nő az édesanyja autójával végzett hátramenet során elsodort egy gyalogos kislányt, valamint még két várakozó gépkocsit is megrongált. Szerencsére ez esetben a gyermek „csak” könnyebb sérüléseket szenvedett. Ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt a nőt a Pápai Városi Bíróság jogerősen 100.000 Ft pénzbírsággal sújtotta és másfél évre eltiltotta a járművezetéstől, továbbá a hölgy köteles közel 31.000 Ft eljárási költség megfizetésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 14:09, szerda | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el Pápán!

El akart rejtőzni a rendőrök elől a 39 éves férfi.

2023. Március 28. 17:27, kedd | Helyi

Új Mercedes és Volvo buszokat kap a megye, Pápára is jut belőlük

Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz.

2023. Március 28. 15:54, kedd | Helyi

Légpuskával fejbelőtt egy macskát az egyik Pápa-környéki településen

Állatkínzás miatt nyomoznak a pápai rendőrök, akik gyanúsítottként hallgattak ki egy 74 éves Pápa-környéki férfit.

2023. Március 28. 14:40, kedd | Helyi

Visszakapta a pápai kislány az ellopott kerékpárját

Egy 18 éves fiatal lopta el a bringát.