Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Június 09. 10:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Császárné Elek Veronika r. őrgy. Pápai R

Ítélet a gyermekeket elütő autósok ügyében

Ítélet a gyermekeket elütő autósok ügyében

Két régebbi közlekedési baleset ügyében is a napokban hozott döntést a bíróság. Az egyik eset Csóton történt, ahol egy, az iskolabuszról leszálló gyermeket ütöttek el, a másikban egy ittas nő tolatás közben sodort el egy kislányt.

Az egyik esemény 2009. októberében borzolta a kedélyeket, amikor is egy pápai férfi az általa vezetett személygépkocsival Gic belterületén haladva - a megengedett sebességet túllépve - elütött egy iskolabuszról leszálló és az úttesten áthaladni szándékozó gyermeket. A kisfiú a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. A gépjármű vezetőjét halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 3 hónap letöltendő fogházbüntetésre és 408.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére ítélte jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság, valamint 5 évre eltiltotta a járművezetéstől is.

A másik eset a közelmúltban, 2011. május elején történt a pápai TESCO áruház parkolójában. A szeszesitaltól befolyásolt helybéli fiatal nő az édesanyja autójával végzett hátramenet során elsodort egy gyalogos kislányt, valamint még két várakozó gépkocsit is megrongált. Szerencsére ez esetben a gyermek „csak” könnyebb sérüléseket szenvedett. Ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt a nőt a Pápai Városi Bíróság jogerősen 100.000 Ft pénzbírsággal sújtotta és másfél évre eltiltotta a járművezetéstől, továbbá a hölgy köteles közel 31.000 Ft eljárási költség megfizetésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.