Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2011. Június 09. 10:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Császárné Elek Veronika r. őrgy. Pápai R

Ítélet a gyermekeket elütő autósok ügyében

Ítélet a gyermekeket elütő autósok ügyében

Két régebbi közlekedési baleset ügyében is a napokban hozott döntést a bíróság. Az egyik eset Csóton történt, ahol egy, az iskolabuszról leszálló gyermeket ütöttek el, a másikban egy ittas nő tolatás közben sodort el egy kislányt.

Az egyik esemény 2009. októberében borzolta a kedélyeket, amikor is egy pápai férfi az általa vezetett személygépkocsival Gic belterületén haladva - a megengedett sebességet túllépve - elütött egy iskolabuszról leszálló és az úttesten áthaladni szándékozó gyermeket. A kisfiú a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. A gépjármű vezetőjét halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 3 hónap letöltendő fogházbüntetésre és 408.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére ítélte jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság, valamint 5 évre eltiltotta a járművezetéstől is.

A másik eset a közelmúltban, 2011. május elején történt a pápai TESCO áruház parkolójában. A szeszesitaltól befolyásolt helybéli fiatal nő az édesanyja autójával végzett hátramenet során elsodort egy gyalogos kislányt, valamint még két várakozó gépkocsit is megrongált. Szerencsére ez esetben a gyermek „csak” könnyebb sérüléseket szenvedett. Ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt a nőt a Pápai Városi Bíróság jogerősen 100.000 Ft pénzbírsággal sújtotta és másfél évre eltiltotta a járművezetéstől, továbbá a hölgy köteles közel 31.000 Ft eljárási költség megfizetésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán

2024. Április 11. 08:01, csütörtök | Helyi

Lovas rendőrök is bemutatkoztak a Pápai Rendőrkapitányság nyílt napján - Videó

Elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalokat várták az egyenruhások, hogy a rendőri hivatás szépségeit mutassák be nekik.

2024. Április 10. 13:20, szerda | Helyi

Hetvenhárom lakástűz volt az első negyedévben a vármegyében

2024 első negyedévében országosan összesen 1939 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat. Veszprém vármegyében 73 alkalommal történt tűzeset otthon jellegű létesítményben.