Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 24. 07:46, kedd | Külföld
Forrás: mti

Iszlám Állam: a szervezet legyőzése csak az első lépés a béke felé

Iszlám Állam: a szervezet legyőzése csak az első lépés a béke felé

Az Iszlám Állam terrorszervezet legyőzése csak az első lépés lehet a közel-keleti béke felé - mondta Kiss Álmos Péter katonai szakértő, a honvéd vezérkar vezető kutatója hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Hangsúlyozta: a most ostromlott Fallúdzsa mellett Irakban Moszul az egyetlen nagyváros, amely a szervezet irányítása alatt van, de az sem jelenti a mára igencsak meggyengült mozgalom végét, ha ezek elesnek.

Lehetséges forgatókönyvnek nevezte, hogy az Iszlám Állam a föld alá vonul, vállalja a presztízsveszteséget, és máshová költözik, esetleg óriási ellentámadásba megy át.

Kiss Álmos Péter hangsúlyozta: a béke megteremtésének fontos előfeltétele, hogy a síiták és a szunniták megtanuljanak egymás mellett élni, de fontosnak nevezte Törökország szerepének tisztázását is, mondván, "egyszerre állnak mind a két oldalon", bőven támogatva az Iszlám Államot, ugyanakkor részt véve az ellene küzdő koalícióban is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.