Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 21. 13:03, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ismét őrizetbe vették a 680 milliós váltóhamisítással gyanúsított közjegyzőt

Ismét őrizetbe vették a 680 milliós váltóhamisítással gyanúsított közjegyzőt

Ismét őrizetbe vették a 680 milliós váltóhamisítással gyanúsított közjegyzőt, mivel a házi őrizet hatálya alatt újabb bűncselekményt követett el

és bizonyítékok eltüntetésével próbálta meghiúsítani büntetőügyében a bizonyítást - közölte a fővárosi főügyész szerdáén az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében felidézte: a Budapesti Nyomozó Ügyészség a közjegyzőként tevékenykedő férfit és bűntársait csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítja. A nyomozó ügyészség a közjegyzőt január 24-én gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozta előzetes letartóztatását, a bíróság azonban enyhébb kényszerintézkedést, házi őrizetet rendelt el.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi ezt követően, a folyamatban lévő büntetőeljárás, illetve házi őrizet hatálya alatt szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követett el, amely miatt ellene a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőeljárás - tette hozzá a főügyész.

Ibolya Tibor közölte: megalapozottan feltehető továbbá az is, hogy a gyanúsított a házi őrizet hatálya alatt tárgyi bizonyítási eszközök, okiratok elrejtésével, nem kizárhatóan megsemmisítésével meghiúsítani, illetve megnehezíteni igyekszik az ellene folyó büntetőeljárásban a bizonyítást.

Mindezek alapján a Budapesti Nyomozó Ügyészség a közjegyzőt ismét bűnügyi őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatását, amelynek elrendelése kérdésében szerdán dönt a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.