Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 09. 08:36, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ismét elöntötte a víz a Vásár utcát és környékét

Ismét elöntötte a víz a Vásár utcát és környékét

Megszámolni is nehéz, hogy hányadik alkalommal történik hasonló eset, ismét az utca alatt húzódó főnyomócsővel lehetett probléma, hiszen rengeteg víz ömlött ki az utcában és környékén.

A sorozatos problémák miatt korábban a főnyomócső teljes szakaszon történő cseréjéről is szó volt, még akkor is, ha az út burkolatát néhány évvel ezelőtt újították fel, és annak megbontása nélkül nem lehet elvégezni a cserét. Először erről négy évvel ezelőtt, 2019-ben volt szó, akkor 2020 tavaszára ígérték a munka elkezdését.

Lukács Endre akkori igazgatótól megkérdeztük, hogy mi az oka annak, hogy az útfelújítást megelőzően nem cserélték ki a vízcsöveket. Elmondta, a munkálatok előtt nem ítélték ilyen rossz állapotúnak a vezetéket, illetve ideje sem volt a társaságnak arra, hogy ekkora mértékű beavatkozásra felkészüljön.

A 2022 nyarán történt csőtörés után Vörös Dániel Vízmű igazgató portálunknak elmondta, a gördülő fejlesztési terv keretében zajlik a tervek elkészítése, a szükséges engedélyek birtokában várhatóan a következő évben (2023) történhet meg a problémás vezeték cseréje. Mivel 2023 december 9-e van, idén már biztosan nem fog erre sor kerülni, úgy tudjuk, forráshiány miatt nem történt meg a beruházás.

Fotó: Süle Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.