Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Február 18. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ismerőse adataival élt vissza a nő, a pápai bíróság elítélte

Ismerőse adataival élt vissza a nő, a pápai bíróság elítélte

Visszaélt ismerőse adataival egy nő, akit a bíróság két év próbára bocsátott csalás és folytatólagosan elkövetett személyes adattal való visszaélés vétsége miatt.

Meglehetősen régen elkövetett bűncselekményt tárgyalt előbb a pápai bíróság, majd a törvényszék: a rokkantnyugdíjas L. Elvira családja három hétre befogadta még 2014 elején egyik hölgyismerősüket, aki távozása után véletlenül a házban hagyta a személyazonosító iratait - írja a Veol.hu. Ezt használta ki a 44 éves háziasszony, aki alkalmi lakótársuk adatait diktálta be, amikor telefonon szerződést kötött az egyik internetszolgáltatóval. Három beltéri egységet a saját lakásába szereltetett be, majd később a szomszédos lakásba is rendelt két ugyanilyen egységet.

Mivel a vádlott egy fillért sem fizetett a szolgáltatásért, a cég 2015 májusában megszüntette a szerződést számlatartozás miatt, majd feljelentést tett, mivel az egyik beltéri egység sem volt már a lakásokban. A szolgáltató kára meghaladta a 135 ezer forintot. L. Elvira tagadta a bűncselekmény elkövetését, viszont a sértett felismerte a vádlott hangját, amikor kikérte a hangszerződést a szolgáltatótól.

A törvényszék helybenhagyta a pápai bíróság döntését, ahol 135 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendeltek el a nővel szemben.

Címkék: ítélet, bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 09:09, kedd | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Legyen körültekintő, ha az interneten vásárol!

Egy webáruházból rendelt a sértett, de nem érkezett meg az előre kifizetett termék. A pápai rendőrök óvatosságra intik az online vásárlókat.

2022. Május 17. 07:36, kedd | Helyi

Eltett egy pénzzel teli tárcát, vádat emeltek ellene

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki 2022. január 1-jére virradóra, zsebre tett egy pápai szórakozóhelyen elhagyott pénzzel teli tárcát.

2022. Május 17. 07:34, kedd | Helyi

Összeveszett a boltossal, tört, zúzott