Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2021. Február 18. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ismerőse adataival élt vissza a nő, a pápai bíróság elítélte

Ismerőse adataival élt vissza a nő, a pápai bíróság elítélte

Visszaélt ismerőse adataival egy nő, akit a bíróság két év próbára bocsátott csalás és folytatólagosan elkövetett személyes adattal való visszaélés vétsége miatt.

Meglehetősen régen elkövetett bűncselekményt tárgyalt előbb a pápai bíróság, majd a törvényszék: a rokkantnyugdíjas L. Elvira családja három hétre befogadta még 2014 elején egyik hölgyismerősüket, aki távozása után véletlenül a házban hagyta a személyazonosító iratait - írja a Veol.hu. Ezt használta ki a 44 éves háziasszony, aki alkalmi lakótársuk adatait diktálta be, amikor telefonon szerződést kötött az egyik internetszolgáltatóval. Három beltéri egységet a saját lakásába szereltetett be, majd később a szomszédos lakásba is rendelt két ugyanilyen egységet.

Mivel a vádlott egy fillért sem fizetett a szolgáltatásért, a cég 2015 májusában megszüntette a szerződést számlatartozás miatt, majd feljelentést tett, mivel az egyik beltéri egység sem volt már a lakásokban. A szolgáltató kára meghaladta a 135 ezer forintot. L. Elvira tagadta a bűncselekmény elkövetését, viszont a sértett felismerte a vádlott hangját, amikor kikérte a hangszerződést a szolgáltatótól.

A törvényszék helybenhagyta a pápai bíróság döntését, ahol 135 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendeltek el a nővel szemben.

Címkék: ítélet, bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 12:13, csütörtök | Helyi

Nem lett új vezetője a Városfejlesztő Kft.-nek

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek zárt ülésen a városatyák a városüzemeltetést végző társaság ügyvezetői posztjának jelöltjeiről, ám négyük közül egyik jelölt sem kapta meg a szükséges többséget.

2023. Június 08. 11:59, csütörtök | Helyi

Lázas készülődés a Fő téren - Pénteken kezdődik a Játékfesztivál!

Felépültek a faházak és a színpad is lassan összeáll, hogy a háromnapos Pápai Játékfesztivál holnapi megnyitására minden a helyére kerüljön.

2023. Június 08. 07:19, csütörtök | Helyi

Fiatalkorú barátnőjének adott drogot, a pápai rendőrök előállították

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai rendőrkapitányságon egy 44 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 07. 10:20, szerda | Helyi

Szidalmazta a szüleit, édesapját meg is ütötte - a pápai rendőrök őrizetbe vették

Egy Pápához közeli kistelepülésen élő sértett értesítette 2023. június 5-én a rendőrséget arról, hogy a vele és férjével együtt élő fiuk agresszívan viselkedik, folyamatosan szidalmazza őket és az édesapját arcon is ütötte.