Városlista
2024. október 26, szombat - Dömötör

Hírek

2024. Augusztus 01. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

Iskolaőrt lökdösött, fiatalokat bántalmazott a pápai utcán a 16 éves fiú

Iskolaőrt lökdösött, fiatalokat bántalmazott a pápai utcán a 16 éves fiú

Rablás kísérlete, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és garázdaság miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy, a bűncselekmények elkövetésekor 16 éves fiú ellen.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. február 14-én a délutáni órákban Pápán leszólított egy másik fiatalt, előbb megkérdezte tőle, mennyi az idő, majd követni kezdte és a telefonját kérte tőle. A sértett fiú nem tett eleget a kérésnek, mire a vádlott tovább követte és többször felszólította a sértettet, hogy adja oda a telefonját, különben megveri, később azt is közölte vele, hogy kés van nála, amit bármikor elővehet. Ezt ugyan nem tette meg, de egyszer egy ház falához szorította a sértettet, aki azonban még ekkor sem adta oda a kért telefont. A vádlott végül üres kézzel távozott.

A fiúnak nem ez volt az első bűncselekménye, 2022. szeptember 7-én Pápán, az utcán fenyegetett meg kéz és lábtöréssel egy kiskorú fiút, akit nyomatékul állánál fogva a falhoz is nyomott.

2022. december 8-án pedig az iskolájában, egy pápai tanintézményben lökte mellkason az ott dolgozó iskolaőrt, majd trágárságokat is kiabált neki iskolatársai jelenlétében.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 25. 19:15, péntek | Helyi

Hosszú verseny lesz, mi bírni fogjuk, reméljük a Fabia is!

Villáminterjú Kronome Ákossal a Zemplén Rally előtt.

2024. Október 25. 14:17, péntek | Helyi

Előzzük meg a halottak napi tüzeket

Az elkövetkező napokban többen kilátogatnak a temetőbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. Sokan otthon is mécseseket, gyertyákat gyújtanak.

2024. Október 25. 11:21, péntek | Helyi

Elkötöttek egy Hondát, fának hajtottak vele a tizenéves fiatalok

Jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás két fiatallal szemben.

2024. Október 24. 11:14, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy autó a 83-ason

A tűzoltók eloltották a lángokat, forgalomkorlátozásra kell számítani.