Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Augusztus 28. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Iskolakezdésre megnyitják a Korvin és a Korona utca csomópontját

Iskolakezdésre megnyitják a Korvin és a Korona utca csomópontját

Már aszfaltozzák a Korvin utca rekonstrukciója kapcsán épülő körforgalmat, amellyel napokon belül elkészül a kivitelező. Várhatóan szombattól használhatóvá válik a forgalmas közlekedési útvonal.

Tavaly szeptember közepén kezdődött meg a Korvin utca felújítása, melynek során több, előre nem várt akadályba ütközött a kivitelező. A legnagyobb problémát a Korvin és a Korona utcák találkozásához tervezett körforgalom kivitelezése, pontosabban a föld alatt húzódó gázvezeték kiváltása jelentette. Ezt ugyanis olyan cég végezheti csak el, amely az E.ON-al szerződésben áll, ezek a cégek azonban kapacitás problémákkal küzdenek, hónapokba telt, mire végre, június végén megkezdődhetett a gázvezeték cseréje. Akkor a kivitelező azt mondta, körülbelül két hónap alatt végeznek a teljes munkával és augusztus végére megnyithatják a Korvin és a Korona utcák kereszteződésében a körforgalmat.

Várhatóan ez így is lesz, hiszen mind a föld alatti, mind pedig a földfelszíni előkészítő munkálatok befejeződtek, a szegélyek, a forgalomterelő szigetek és az útalap megépült, a mai napon pedig az aszfaltozást végző finisher is megérkezett. Jelenleg a kötő aszfaltréteg felhordása zajlik, ezzel várhatóan a mai napon végeznek, erre csürtörtökön kerülhet fel a felső, úgynevezett kopó réteg. Vörös Lászlótól, a kivitelező cég vezérigazgatójától megtudtuk, összesen 15 centiméter vastagságú aszfaltréteg kerül az útra. Az aszfaltozás után helyezik el a közlekedési táblákat és az ideiglenes festésű útburkolati jeleket. A körforgalom mentén négy gyalogátkelőhely is kialakításra kerül.

Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, várhatóan szombaton nyitják meg a forgalom számára az új körforgalmat. Mivel a műszaki átvételig munkaterületnek számít az út, fokozott körültekintést kér az osztályvezető a közlekedőktől. A körforgalom területén egyébként 30-as sebességkorlátozás lesz érvényben. Kis méretű, de szabályos körforgalomról van szó, melynek a közepe síkban lesz az útburkolattal. Ez a terület azon gépjárművek számára lesz átjárható, amelyek másogy nem férnek el a körforgalomban (buszok, teherautók), az autósok számára azonba tilos lesz a körforgalom közepén való áthaladás.

Áldozó Tamás polgármester örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy most már rövid időn belül megnyithatják az új körforgalmat. Hozzátette, a Korvin utca felújítása részben a kormányzattól kapott 650 millió forintos támogatásból valósult meg. Mint mondta, saját önkormányzati forrással és a Vízmű fejlesztéseivel együttesen megközelíti az egy milliárd forintot az az összeg, amelyet hat pápai utca megújítására költöttek el az elmúlt években. A városvezető arra kéri a közlekedőket, hogy legyenek tekintettel egymásra és ne hajtsanak át a körforgalom közepén, hiszen ezzel veszélyeztethetik a többi közlekedőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.