Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2019. Augusztus 28. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Iskolakezdésre megnyitják a Korvin és a Korona utca csomópontját

Iskolakezdésre megnyitják a Korvin és a Korona utca csomópontját

Már aszfaltozzák a Korvin utca rekonstrukciója kapcsán épülő körforgalmat, amellyel napokon belül elkészül a kivitelező. Várhatóan szombattól használhatóvá válik a forgalmas közlekedési útvonal.

Tavaly szeptember közepén kezdődött meg a Korvin utca felújítása, melynek során több, előre nem várt akadályba ütközött a kivitelező. A legnagyobb problémát a Korvin és a Korona utcák találkozásához tervezett körforgalom kivitelezése, pontosabban a föld alatt húzódó gázvezeték kiváltása jelentette. Ezt ugyanis olyan cég végezheti csak el, amely az E.ON-al szerződésben áll, ezek a cégek azonban kapacitás problémákkal küzdenek, hónapokba telt, mire végre, június végén megkezdődhetett a gázvezeték cseréje. Akkor a kivitelező azt mondta, körülbelül két hónap alatt végeznek a teljes munkával és augusztus végére megnyithatják a Korvin és a Korona utcák kereszteződésében a körforgalmat.

Várhatóan ez így is lesz, hiszen mind a föld alatti, mind pedig a földfelszíni előkészítő munkálatok befejeződtek, a szegélyek, a forgalomterelő szigetek és az útalap megépült, a mai napon pedig az aszfaltozást végző finisher is megérkezett. Jelenleg a kötő aszfaltréteg felhordása zajlik, ezzel várhatóan a mai napon végeznek, erre csürtörtökön kerülhet fel a felső, úgynevezett kopó réteg. Vörös Lászlótól, a kivitelező cég vezérigazgatójától megtudtuk, összesen 15 centiméter vastagságú aszfaltréteg kerül az útra. Az aszfaltozás után helyezik el a közlekedési táblákat és az ideiglenes festésű útburkolati jeleket. A körforgalom mentén négy gyalogátkelőhely is kialakításra kerül.

Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, várhatóan szombaton nyitják meg a forgalom számára az új körforgalmat. Mivel a műszaki átvételig munkaterületnek számít az út, fokozott körültekintést kér az osztályvezető a közlekedőktől. A körforgalom területén egyébként 30-as sebességkorlátozás lesz érvényben. Kis méretű, de szabályos körforgalomról van szó, melynek a közepe síkban lesz az útburkolattal. Ez a terület azon gépjárművek számára lesz átjárható, amelyek másogy nem férnek el a körforgalomban (buszok, teherautók), az autósok számára azonba tilos lesz a körforgalom közepén való áthaladás.

Áldozó Tamás polgármester örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy most már rövid időn belül megnyithatják az új körforgalmat. Hozzátette, a Korvin utca felújítása részben a kormányzattól kapott 650 millió forintos támogatásból valósult meg. Mint mondta, saját önkormányzati forrással és a Vízmű fejlesztéseivel együttesen megközelíti az egy milliárd forintot az az összeg, amelyet hat pápai utca megújítására költöttek el az elmúlt években. A városvezető arra kéri a közlekedőket, hogy legyenek tekintettel egymásra és ne hajtsanak át a körforgalom közepén, hiszen ezzel veszélyeztethetik a többi közlekedőt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.