Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. December 04. 14:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Intelligens gyalogátkelőhely lesz a Korona utcán

Intelligens gyalogátkelőhely lesz a Korona utcán

Az úgynevezett okos zebra felvillanó fényekkel jelzi a közeledő autósnak, ha gyalogos készül átkelni az úton.

Az útburkolatba mindkét menetirányból 4-4 darab LED fényforrást fognak elhelyezni, amelyek akkor villannak fel, amikor gyalogos közelíti meg a zebrát. A Korona és a Rozmaring utca kereszteződésénél lévő gyalogátkelőhely elhelyezkedése speciális megoldást igényel, a szokványos szenzoros érzékelés helyett kamerák fogják figyelni a gyalogosok érkezését.

Dr. Varga Balázs alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, a szóban forgó gyalogátkelőhelyen sajnálatos módon halálos gázolás is történt az elmúlt évben, de a nagymértékű autós forgalom is indokolja, hogy biztonságosabbá váljon az úton való átkelés. Felhívta a figyelmet arra, hogy a berendezés csak akkor segíti a közlekedőket, ha ők is megfelelő intelligenciával rendelkeznek.

Dr. Vörös Ibolya, a térség önkormányzati képviselője üdvözölte a közlekedésbiztonsági beruházást. Mint mondta, nagy mértékben megnövekedett a forgalom a belső elkerülőnek is nevezett Korona utcán, ez pedig leginkább a gyalogosokat veszélyezteti. A képviselő bízik abban, hogy az okos zebra nagyobb odafigyelésre ösztönzi majd az autósokat.

Unger Tamás alpolgármestertől megtudtuk, hogy a gyalogátkelőhely közlekedésbiztonsági fejlesztése egy pályázatnak köszönhetően valósulhat meg. - Az önkormányzat számára kiemelten fontos a közlekedésbiztonság javítása a városban. Az elmúlt években számos új gyalogátkelőhelyetalakítottunk ki, de tervezzük ezen felül további zebrák megépítését is – mondta az alpolgármester hozzátéve, ez lesz az első okos zebra Pápán, ami utat is mutat, hogy a jövőben hogyan kellene a gyalogátkelőhelyeket kialakítani.
A beruházás pályázati és önkormányzati forrásból valósul meg, várhatóan 2020 tavaszán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.