Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Június 21. 12:24, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ingyenes nagykoncertekkel és több mint száz programmal jön Pápán a REND Fesztivál

Ingyenes nagykoncertekkel és több mint száz programmal jön Pápán a REND Fesztivál

Több ezer embert várnak városunkba július 1-3 között, jövő hétvégén, a Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztiválra, amely mindenkit szívesen lát ingyenes programjain!

A REND Fesztivál részletes programfüzetét ITT találja!

Pápa városának és környékének lakosságát is nagy szeretettel várják a fesztivál valamennyi programjára, a REND Fesztivál ugyanis egy nyitott fesztivál, nemcsak a reformátusság ünnepe. - Nemcsak hagyományos egyházi alkalmokon vehetünk részt, hanem az istentiszteletek, áhitatok mellett lesznek kiállításmegnyitók, könyvbemutatók, író-olvasó találkozók és könnyűzenei koncertek is - mondta el Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

Olyan neves előadók ingyenes koncertjein szórakozhatunk, mint a Bagossy Brothers Company, vagy a 30Y, illetve az Alma Zenekar, a Neumann Trió, a Kaláka, továbbá a Quimbyből ismert Kiss Tibivel fellépő Aranyakkord.

Steinbach József hozzátette, a fesztivál az öröm köré szerveződik. - Hogyan és minek lehet örülni ebben az életben, ebben a világban? Erre keressük a választ a bibliában, de számos tekintélyes szakembert is meghívtunk, akik nemcsak teológiai, hanem művészeti, irodalmi, képzőművészeti, pszichológiai, embertani megközelítésből is körbejárják a témát - mondta el a püspök, aki mindenkit arra kért, hogy fogadják el a meghívást és vegyenek részt a fesztiválon.

Útlezárásokra kell számítani

Ifj. Márkus Mihály református esperes a pápaiak türelmét és megértését kérte, ugyanis a nagy létszámú vendégsereg, és a fesztivál megszervezése miatt útlezárásokra is készülnie kell a városlakóknak. Már pénteken lezárják a Március 15. téri parkolót. Szombaton reggel 9-től este 7-ig, vasárnap pedig reggel 8-tól délután 3-ig lezárják a Jókai utcát a Szalmavári utcától a Március 15. térig, továbbá a Tókert utcát az Ady sétányig. Ezen kívül a Széchenyi utca felől csak a Major utca, vagy a Zimmermann utca felé lehet majd elhajtani, illetőleg a Deák Ferenc utcát is lezárják.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 15:03, hétfő | Helyi

Kánikula - Fontos kéréseket intézett a lakossághoz a Pápai Vízmű!

A rendkívüli kánikulai időjárás miatt a Pápai Vízmű Zrt. vízbázisán működő berendezések maximális kapacitással működnek.

2022. Június 27. 14:54, hétfő | Helyi

Rendőrségi tanácsok a kábítószer ellenes világnap alkalmából

Óvatosságra intik a szórakozó fiatalokat a pápai rendőrök.

2022. Június 26. 20:33, vasárnap | Helyi

A környék első Petőfi-bicentenáriumi emlékműve

2022. Június 26. 07:17, vasárnap | Helyi

Múzeumok Éjszakája a magasban

Idén először csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz a Pápai Vízmű, amely egy víztorony látogatásra invitálta az érdeklődőket.