Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2022. Január 05. 10:48, szerda | PR
Forrás: (x)

Íme, a legfőbb üvegtípusok – csak a tisztánlátás kedvéért!

Íme, a legfőbb üvegtípusok – csak a tisztánlátás kedvéért!

A szélvédő javítás Budapest körzetében az egyik legkeresettebb szolgáltatás. Ha gyors, hatékony és megfizethető megoldást keresel, akkor valóban ez a legjobb választás.

De még mielőtt belemerülnénk a felverődések okozta galibák eltüntetésének részleteibe, jöjjenek az üvegek. Amik nemcsak szigetelik a járműveket, nem pusztán ideális kilátást biztosítanak, hanem a kocsik szerkezeti részét alkotják. S mint elengedhetetlen egységek, többféle tulajdonsággal rendelkeznek a felhasználási területeknek megfelelően.

A szélvédő javítás Budapesten menet közben sem lehetetlen!

Hogy miről ismerhető fel a kőfelverődés? Túl a látható bizonyítékokon? Arról, hogy kiszámíthatatlan, váratlan, és pikkpakk feltűnik. A helyzetre létezik kényelmes megoldás, ez a jó hír. A rossz pedig az, hogy a megelőzés bár jól hangzik, de kivitelezhetetlen.

Na, de lássuk a medvét, pontosabban a medve helyett az üvegeket

Az edzett üveg gyakorlatilag egyetlen egy, nagyjából öt milliméter vastag üveglapból áll. A gyártása során előbb 500-750 fokos kemencébe teszik, majd onnan kivéve hirtelen lehűtik. Ez a radikális kezelési forma erős, szó szerint edzett üveget eredményez. Az üvegben létrejövő belső feszültség azonban ütődés esetén robban, és az üveglap szilánkosra törik. Nem véletlen, hogy ezzel a típussal szélvédőként már nem találkozni, ellenben oldalablakok és panorámatetők kedvelt alapanyaga. A szendvicsszerkezet két üveglapot és közöttük speciális kötőanyagot takar. Szakzsargonnal élve ez a fajta a laminált üveg kötelezően szélvédők esetében használt. Ütközésnél a két üveglapot összekötő polimer fólia megakadályozza az üvegdarabok szétszóródását, miközben a kilátás folyamatosan biztosított.

A szélvédő javítás Budapesten mindkét üvegvariációt érintheti?

Igen. A javíttatás a fentieknek megfelelően érintheti a szélvédőt (első vagy hátsó), valamint az oldalablakok valamelyikét. Az, hogy maga a szélvédő javítás Budapest területén mennyibe kerül, nagyban függ a sérülés súlyosságától és fajtájától.

Címkék: javítás, szélvédő

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 12. 08:22, péntek | PR

Meleg vagy hideg kávé a jobb?

A kávé meleg vagy hideg változata általában ízlés kérdése, de milyen hatása van az egészségre? Másképpen hat a szervezetünkre az egyik, mint a másik?

2022. Augusztus 11. 18:50, csütörtök | PR

Fogadjunk a piacon! – Online sportfogadás az új trend

Hazánkban is egyre népszerűbb az online sportfogadás.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -