Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2022. Január 05. 10:48, szerda | PR
Forrás: (x)

Íme, a legfőbb üvegtípusok – csak a tisztánlátás kedvéért!

Íme, a legfőbb üvegtípusok – csak a tisztánlátás kedvéért!

A szélvédő javítás Budapest körzetében az egyik legkeresettebb szolgáltatás. Ha gyors, hatékony és megfizethető megoldást keresel, akkor valóban ez a legjobb választás.

De még mielőtt belemerülnénk a felverődések okozta galibák eltüntetésének részleteibe, jöjjenek az üvegek. Amik nemcsak szigetelik a járműveket, nem pusztán ideális kilátást biztosítanak, hanem a kocsik szerkezeti részét alkotják. S mint elengedhetetlen egységek, többféle tulajdonsággal rendelkeznek a felhasználási területeknek megfelelően.

A szélvédő javítás Budapesten menet közben sem lehetetlen!

Hogy miről ismerhető fel a kőfelverődés? Túl a látható bizonyítékokon? Arról, hogy kiszámíthatatlan, váratlan, és pikkpakk feltűnik. A helyzetre létezik kényelmes megoldás, ez a jó hír. A rossz pedig az, hogy a megelőzés bár jól hangzik, de kivitelezhetetlen.

Na, de lássuk a medvét, pontosabban a medve helyett az üvegeket

Az edzett üveg gyakorlatilag egyetlen egy, nagyjából öt milliméter vastag üveglapból áll. A gyártása során előbb 500-750 fokos kemencébe teszik, majd onnan kivéve hirtelen lehűtik. Ez a radikális kezelési forma erős, szó szerint edzett üveget eredményez. Az üvegben létrejövő belső feszültség azonban ütődés esetén robban, és az üveglap szilánkosra törik. Nem véletlen, hogy ezzel a típussal szélvédőként már nem találkozni, ellenben oldalablakok és panorámatetők kedvelt alapanyaga. A szendvicsszerkezet két üveglapot és közöttük speciális kötőanyagot takar. Szakzsargonnal élve ez a fajta a laminált üveg kötelezően szélvédők esetében használt. Ütközésnél a két üveglapot összekötő polimer fólia megakadályozza az üvegdarabok szétszóródását, miközben a kilátás folyamatosan biztosított.

A szélvédő javítás Budapesten mindkét üvegvariációt érintheti?

Igen. A javíttatás a fentieknek megfelelően érintheti a szélvédőt (első vagy hátsó), valamint az oldalablakok valamelyikét. Az, hogy maga a szélvédő javítás Budapest területén mennyibe kerül, nagyban függ a sérülés súlyosságától és fajtájától.

Címkék: javítás, szélvédő

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 07. 15:52, péntek | PR

Milyen előnyei és hátrányai vannak a távmunkának?

Napjainkban egyre több cég teszi lehetővé a munkavállalói számára a távmunkát. Cikkünkben az otthoni munkavégzés lehetőségeit részletezzük, továbbá kitérünk annak előnyeire és hátrányaira.

2022. Január 04. 10:08, kedd | PR

A kompresszorok hazai szakértője: BTK Kft.

A kompresszorok a hobbi- és ipari szintű felhasználók számára egyaránt hasznos készülékek lehetnek. Esetükben fontos a megbízhatóság és a hosszú élettartam, így érdemes a beszerzési forrást is jól megválogatni.