Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Május 22. 10:29, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ilyen lesz a MiG-23 emlékmű, a Vaszari úton

Ilyen lesz a MiG-23 emlékmű, a Vaszari úton

Az új 83-as út bázisrepülőtéri lehajtójának körforgalmában kap majd helyet a MiG-23 emlékmű.

2018. decemberében készült el a pápai katonai repülésnek emléket állító MiG-21 emlékmű a pápai Celli úti körforgalomban. Bár ez a géptípus is meghatározta az elmúlt évtizedek pápai katonai repülését, ám a pápai légibázis adott otthont a hazai MiG-23-as flottának is, egyedül az országban. A legendás Sámán század 1979 és 1996 (ezen a néven 1992-től) között repülte a típust, amely a rendkívül költséges üzemeltetés miatt, jelentős üzemidő tartalékokkal került kivonásra.

A pápai képviselőtestület még tavaly decemberben döntött dr. Áldozó Tamás polgármester előterjesztése nyomán arról, hogy az új 83-as út vaszari úti lehajtójánál elkészülő körforgalomban elhelyeznek egy MiG-23-as vadászrepülőgépet. Az előkészületek folynak, a polgármester közösségi oldalán egy látványtervet tett közzé az emlékműről.

A képen látható 12-es oldalszámú MiG-23 MF gép kerül majd fel a vasbeton talapzatra, természetesen restaurálást követően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék