Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 12. 12:45, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Police.hu

Embercsempészeket és illegális migránsokat kaptak el a rendőrök Pápateszérnél

Embercsempészeket és illegális migránsokat kaptak el a rendőrök Pápateszérnél

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 3 embercsempészt fogtak el és 12 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek Pápateszér környékén.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján a járőrök 2021. november 12-én 9 óra 35 perckor a 832-es számú úton Pápateszér külterületén intézkedés alá vontak egy osztrák rendszámú kisteherautót, amelyben kettő, magát szír állampolgárnak valló fiatalember utazott. Az intézkedés során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a 20 és 21 éves férfiak illegális bevándorlókat segítenek. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint rövid időn belül a rendőrök Pápateszér belterületén egy szintén osztrák felségjelzésű kisteherautót és annak utasait igazoltatták. A gépkocsiban egy 21 éves embercsempész és tizenkettő fő illegális migráns utazott. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat. Az intézkedés alá vont tíz férfi, egy nő és egy gyermek jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, míg a migránsokat segítő három szír férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.