Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Június 11. 15:57, szerda | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Így mentették a tűzoltók a buszban rekedteket Pápán

Így mentették a tűzoltók a buszban rekedteket Pápán

Műszaki mentési gyakorlatot tartottak a tűzoltók tegnap délután a Bakony Volán pápai telephelyén.

A gyakorlat alapfeltevése volt, hogy két személyautó, egy veszélyes anyagot szállító kisteherautó és egy busz frontálisan összeütközött. A baleset következtében két személy elhunyt, és több személyt kellett a személyautókból és a buszból is kiemelni.
A helyszínre összesen négy városból érkeztek tűzoltók - Pápáról, Veszprémből, Ajkáról, és Balatonfűzfőről - összesen öt gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval, egy műszaki mentő gépjárművel, és egy daruval, valamint a veszélyes anyag jelenléte miatt a katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínre vonult. A tűzoltók teljes légzésvédelem mellett kezdték meg a sérültek mentését, majd a daruval leemelték a buszt a személyautókról, és megszüntették a feltételezett forgalmi akadályt.

A hasznos és egyben látványos gyakorlat célja volt, hogy a beavatkozó állomány gyakorlati tapasztalataikat, magabiztosságukat, valamint készségeiket továbbfejlesszék, annak érdekében, hogy egy esetleges súlyos balesetet hatékonyan tudjanak elhárítani.

A megyei gyakorlatot Kovács Péter tű. őrnagy, megyei tűzoltósági főfelügyelő megfeleltre értékelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.