Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Március 15. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Így dolgozott a csaló gázszerelő

Így dolgozott a csaló gázszerelő

A megalapozott gyanú szerint az elkövető egy olyan internetes oldal bejegyzéseit figyelte, ahol a szakemberek és megrendelőik találhatnak egymásra.

Négyrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 23 éves nyírbátori férfinak, aki gázszerelőnek kiadva magát, javításokat, szereléseket vállalt az ország különböző pontjain, miközben a jóhiszemű sértettektől több mint egymillió forintot csalt ki.

A Pápai Rendőrkapitányságon folyamatban lévő eljárás két pápai, egy tárnoki és egy budapesti sértettje a 2024. január közepétől március 10-ig terjedő időszakban gázkazán javításához, illetve cseréjéhez keresett szakembert, ám hirdetésükre nem képzett gázkészülékszerelő, hanem a gyanúsított jelentkezett.

A gyanúsított a pápai sértetteknek hamisan azt állította, hogy a készülékük javítását elvégezte, és ezért 100 000, valamint 127 000 forintot kért tőlük, utóbb pedig elérhetetlenné vált a számukra, míg a két másik sértettől anyagköltség címén is kért pénzt, ám a munka elvégzésére már nem jelent meg.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, aki ellen csalás és más vagyon elleni bűncselekmények miatt számos büntetőeljárás van folyamatban. A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az indítványnak helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzést a gyanúsított tudomásul vette, ám miután védője az ülésen nem volt jelen, az nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.