Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Augusztus 09. 13:20, péntek | PR

Így csinosítsuk a házunk homlokzatát

Így csinosítsuk a házunk homlokzatát

A ház körüli felújításokat érdemes tavaszra és nyárra időzíteni. Ha szerencsénk van, a nagyobb munkákhoz tudunk jó szakembereket szerezni, viszont az apróbb felújításokat magunk is elvégezhetjük.

Egy külső szigetelés és festés eltarthat jó néhány hétig, de az eredmény önmagáért beszél és vélhetően a fűtési számlában is megjelenik pozitív hatása. Egy szép és újra lefestett, esetleg felújított homlokzat azért kiált, hogy kapjon új homlokzati világítást is.

Szép világítást kültérre is!

Egy szép ház megérdemli a hozzá illő világítást. Nem kell csak az utcai közvilágításra hagyatkoznunk, hogy este vagy sötétedésben is lássunk, tegyünk homlokzati lámpát a ház falaira!

A megfelelő homlokzati világítás kialakítása során vegyünk figyelembe néhány tényezőt. Mennyire lesz kitéve a kültéri homlokzati lámpa az időjárás viszontagságainak? Azaz mennyire lesz szél és esővédett helyre felszerelve? Ha tehetjük, keressünk neki olyat helyet, amely védett, de mégsem korlátozza a bevilágítottságot.

Azt is gondoljuk át, hogy hány lámpára lesz szükségünk, mekkora területet szeretnénk megvilágítani. Elég csak a homlokzatot, esetleg a kerti utat, lépcsőt, feljárót is szükséges? Törekedjünk arra, hogy egy lámpacsaládon belül válasszuk ki a konkrét darabokat, így garantált a tökéletes, egységes összhang a kültéri világításban.

Törekedjünk az energiatakarékosságra!

Fontos szempont, hogy a homlokzati és a többi kültéri, kerti világítás lámpáihoz energiatakarékos izzót válasszunk. A hosszabb élettartam egyrészt pénztárcabarát, másrészt fenntarthatóbb, mert kevesebb izzó felhasználását, megvásárlását jelenti.

Választhatunk napelemes lámpákat is kiegészítésként a ház köré. A földbe szúrható, utat megvilágító kis lámpák nemcsak világítanak, hanem szebbé is tehetik a kertet!

Virágot mindenhova!

Ültessünk virágot, legyen minél több virágláda a felújított ház homlokzati ablakaiban! Nincs is annál otthonosabb látvány, mint egy színes házfront, és az, hogy látszik a növényeken a törődés!

És, ha már virágok... válasszunk olyanokat, amelyekkel duplán jót teszünk. Ültessünk sok levendulát, amelyet nagyon szeretnek a méhek is, illetve bátran tegyünk a virágládába fűszernövényeket is! Ezeknek az illata természetes módon tartja távol a szúnyogokat, amely egy kellemes, nyári estén szinte már ajándék számba megy!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Április 30. 10:13, kedd | PR

7 dolog, amit jó, ha minden háztulajdonos meg tud javítani magának

Vannak, akik fázisceruzával a fülük mögött születtek és igazi ezermesterként mindent képesek megjavítani a ház körül.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját