Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Július 19. 13:22, péntek | PR

Igényes műterem, profi fotó

Igényes műterem, profi fotó

A fővárosban, de már az ország számos nagyvárosában is találhatunk bérelhető fotóstúdiót.

A növekvő igény nyomán sorra nyíltak és nyílnak a professzionális műtermek. Nem csak kereskedelmi, hanem magán célra is egyre népszerűbb a műtermi fotózás. A hagyományos tárgyfotózás mellett a családi és a glamour képek is keresetté váltak. Sokan egyszerűen csak szeretnék meglepni szerettüket egy profi által készített felvétellel. Ehhez nem pusztán a megfelelő fényképész kell, hanem az a stúdió is, ahol nyugodt, de inspiráló környezetben készülhetnek a felvételek.

Eszköztár

A bérelhető stúdiók kínálatában sokféle szolgáltatás jelenik meg. A kiadó műtermekbe legtöbbször bevihetjük saját eszközeinket is, de a helyszínen is rendelkezésre állnak a professzionális fotós technikai berendezések. A bérelhető helyiségeknek pont az is az előnyük, hogy nem kell olyan eszközökre, kellékekre költeni, amelyek ilyenkor a rendelkezésünkre állnak. Az alapfelszerelés általában olyan stúdió berendezésekből áll, mint stúdióvakuk, fényformálók, nagy teherbírású lámpaállványok, lámpák és egyéb stúdióvilágítási eszközök. A nélkülözhetetlen technikai eszközökhöz tartozik a green box, holker és más fotós hátterek is.

Belső terek kialakítása

A fotó- és világítástechnikai kellékeken túl, a másik fontos terület a fotóstúdióban a tárgyi berendezés. Általánosságban elmondható, hogy a nagy belmagasságú, természetes fényben is gazdag stúdiókban, többféle stílusú és hangulatú szobát, illetve fotóssarkot találunk. Napjainkban a klasszikus enteriőr mellett a vintage és az indusztriális stílus a legkeresettebb. Bármilyen stílust is választ a megrendelő és a fényképész, fontos, hogy ízléses környezet és otthonos légkör fogadja őket. Aki először jár fotózáson, elsőre talán nehezebben oldódik fel a rá irányuló figyelem, objektív és az erős fények kereszttüzében. Ahhoz azonban, hogy ezt az oldott hangulatot elérjük, a stúdió állapota is jelentősen hozzájárul.

Tisztaság és minőség

Amikor stúdióbérlésre készülünk, jó eséllyel a világhálón nézzük meg a lehetőségeket. A műtermek oldalain a fenti paramétereket általában gondosan feltüntetik, és néhány tetszetős képpel bemutatják a stúdió belső tereit. Azonban azzal tisztában kell lennünk, hogy ezek a képek nem mindig a valós állapotot tükrözik. A rendetlenség, a tisztaság hiánya sajnos nem egy bérleményben fordul elő. A képeken ráadásul a terek mérete sem mindig pontosan megítélhető. Mielőtt látatlanban lefoglalnánk a helyet, és órákra kibérelnénk a stúdiót, szánjunk időt arra, hogy személyesen is felkeressük a helyszínt. Egy sokat használt stúdióban óhatatlanul nyomot hagy az idő vasfoga. Ha a tulajdonos nem takaríttat, nem rak rendet, és nem újítja meg a tereket, az elhasznált eszközöket, kellékeket, akkor bizony nem olyan munkakörnyezetben fogunk dolgozni, ami a minőséget és a profizmust sugallja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Április 30. 10:13, kedd | PR

7 dolog, amit jó, ha minden háztulajdonos meg tud javítani magának

Vannak, akik fázisceruzával a fülük mögött születtek és igazi ezermesterként mindent képesek megjavítani a ház körül.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját