Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 24. 08:09, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Vajda István

Igazi rangadón maradt alul a Pápa Kc

Igazi rangadón maradt alul a Pápa Kc

Parázs hangulatú, szoros meccsen - a talán kissé túl keményen védekező - vendég OSE csapata értékes pontokkal gazdagodott a Bakonyalján.

Concordia Motax KC Pápa – OSE

67:78 (18:22, 13:19, 17:15, 19:22)
Dobók: Keresztes 20; Horváth 15/6; Ács 8; Szanati 6; Németh 4/3; cserék: Kutasi 14/6; Bereczky; Henrik; Fülöp; Karagity; Pölöskei; Vajda.
Szakmai vezető: Vajda József
Edző: Vajda Balázs

A várakozásoknak megfelelően küzdelmesen, harcosan indult a mérkőzés. Mindkét oldalon kemény védekezés, a támadó oldalon pedig apró hibák. A csapatok fej-fej mellett haladtak, a 6. percben 11:11 állt az eredményjelzőn. A negyed második felében az OSE védekezést váltott, a pápaiak ellen pedig többször fújtak szabálytalanságot, így az Oroszlány négy pontos előnyt szerzett, 18:22.
A második játékrészben is a küzdelem dominált. Az első pápai pontokra a 15. percig kellett várni, de az OSE sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni, az első négy percben mindössze 4 pontot dobtak. A negyed közepén a PKC magasabb fokozatba kapcsolt és egy 9-0-s futással átvették a vezetést. 27:26 után ismét az oroszlányiak percei következtek. Erős hajrával fordítottak, majd tízpontos előnyt építettek ki. 31:41
Az első félidő szinte végig kiegyenlített játékot hozott. A vendégcsapat csak az utolsó percekben tudott nagyobb előnyt szerezni.
A harmadik negyed első fele is egyenlő játékot hozott. Először a hazaiak csökkentették, majd az OSE ismét 10-re növelte a különbséget. A játékrész közepén mindkét csapat hibákat vétett támadásban, így a különbség változatlan maradt. Az utolsó percekben a Pápa egy kosárral közelebb került ellenfeléhez. 48:56
A negyedik negyedet a PKC kezdte jobban. Három perc alatt kiegyenlítettek, de ahogy a második negyedben is, a vendégcsapat feleszmélt és zsinórban 6 pontot szerzett. A mérkőzés vége kemény játékot hozott. A 37. percben egy vitatható ítélet után az OSE két büntetőt dobott, amivel ismét 6 pontos előnybe kerültek. A 38. percben ismét vitatható ítélet, a pápaiaktól elvették a támadást, technikai után az Oroszlány tovább növelte előnyét. A kavarodásból a vendégcsapat jött ki jobban és büntetőkkel megnyerték a mérkőzést. 67:78.

Parázs hangulatú, szoros meccsen a talán kissé túl keményen védekező vendégcsapat értékes pontokkal gazdagodott a Bakonyalján. Az eredmény nem tükrözi a mérkőzés képét, nem volt ennyi különbség a két csapat között. A PKC erejéből két egyenlítésre futotta, de a vezetést nem tudták tartósan átvenni, megtartani. Az OSE kihasználta a hibákat és azt, hogy játszhatta keményebb, fizikálisabb játékát, ez ma este győzelmet ért.
Ki kell emelni mindkét csapat szurkolótáborát, végig sportszerűen és lelkesen buzdították kedvenceiket. Igazi rangadóhoz méltó hangulatot varázsoltak a sportcsarnokba.

Vajda Balázs: Az esélyesebb, jobb erőkből álló csapat nyert, azonban örülök, hogy sérülésektől tizedelve, meghatározó játékosunk nélkül is partiban tudtunk lenni a légióst is felvonultató OSE ellen. Nem mehetek el szó nélkül egyes játékvezetői döntések mellett, ugyanis a közönségcsalogató, jó mérkőzést ismételten sikerült az utolsó percekben „presszói” hangulatúvá degradálni. Ezúton is köszönöm a közönségnek a sportszerű remek szurkolást mindkét oldalon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.