Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2021. November 10. 15:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Pápa

Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Pápa

Idén 12 önkormányzat részesült az elismerésben, köztük a pápai.

A réztáblával és oklevéllel járó elismerés mellé másfél millió forintos pénzjutalom is járt, amelyet szintén idősekkel kapcsolatos célokra költhet el a pápai önkormányzat.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, megtiszteltetésnek tartja, hogy a pápai önkormányzat pályázata díjazásban részesült. Mint mondta, Pápán kiváló az önkormányzat és az idős szervezetek közötti együttműködés, számos olyan kisebb, vagy nagyobb program zajlik, amelyek segítik az időseket. Hozzátette, békeidőben és a covid járvány idején is kiváló volt az együttműködés, ami szintén fontos lehetett a díj odaítélésekor.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, Pápán mindig kiemelten fontos volt az idősekről való gondoskodás, ezt jól mutatja, hogy város önként vállalt feladatként működtet bentlakásos idősotthonokat. Méltatta a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének tevékenységét, amellyel közösen számos területen tudja segíteni az időseket az önkormányzat. Hozzátette, a most kapott díj arra kötelez, hogy tovább folytassák ezt a munkát.

Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke ugyancsak az önkormányzattal való együttműködést méltatta. Mint mondta, az elmúlt év nagy kihívást jelentett, de az összefogásnak köszönhetően sikerült megoldást találni a váratlan helyzetekre is. Számára ez a díj a mendennapokat jelenti, hiszen az ünnepnapokon könnyű együttműködni és könnyű együtt lenni, ám a napi kihívások megoldása mutatja meg igazán az együttműködés erejét.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 09:09, kedd | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Legyen körültekintő, ha az interneten vásárol!

Egy webáruházból rendelt a sértett, de nem érkezett meg az előre kifizetett termék. A pápai rendőrök óvatosságra intik az online vásárlókat.

2022. Május 17. 07:36, kedd | Helyi

Eltett egy pénzzel teli tárcát, vádat emeltek ellene

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki 2022. január 1-jére virradóra, zsebre tett egy pápai szórakozóhelyen elhagyott pénzzel teli tárcát.

2022. Május 17. 07:34, kedd | Helyi

Összeveszett a boltossal, tört, zúzott