Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2021. November 10. 15:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Pápa

Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Pápa

Idén 12 önkormányzat részesült az elismerésben, köztük a pápai.

A réztáblával és oklevéllel járó elismerés mellé másfél millió forintos pénzjutalom is járt, amelyet szintén idősekkel kapcsolatos célokra költhet el a pápai önkormányzat.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, megtiszteltetésnek tartja, hogy a pápai önkormányzat pályázata díjazásban részesült. Mint mondta, Pápán kiváló az önkormányzat és az idős szervezetek közötti együttműködés, számos olyan kisebb, vagy nagyobb program zajlik, amelyek segítik az időseket. Hozzátette, békeidőben és a covid járvány idején is kiváló volt az együttműködés, ami szintén fontos lehetett a díj odaítélésekor.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, Pápán mindig kiemelten fontos volt az idősekről való gondoskodás, ezt jól mutatja, hogy város önként vállalt feladatként működtet bentlakásos idősotthonokat. Méltatta a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének tevékenységét, amellyel közösen számos területen tudja segíteni az időseket az önkormányzat. Hozzátette, a most kapott díj arra kötelez, hogy tovább folytassák ezt a munkát.

Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke ugyancsak az önkormányzattal való együttműködést méltatta. Mint mondta, az elmúlt év nagy kihívást jelentett, de az összefogásnak köszönhetően sikerült megoldást találni a váratlan helyzetekre is. Számára ez a díj a mendennapokat jelenti, hiszen az ünnepnapokon könnyű együttműködni és könnyű együtt lenni, ám a napi kihívások megoldása mutatja meg igazán az együttműködés erejét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:57, péntek | Helyi

A PVE legutóbbi műkedvelő kerekasztaláról

A jeles pápai művésztanár, Zsuppán István volt a Petőfi Városbarát Egylet (PVE) legutóbbi, február havi műkedvelő kerekasztalának a vendége.

2024. Február 23. 13:14, péntek | Helyi

Pápai vendéglátóhelyeket ellenőriz a NAV

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 26. és március 1. között a vendéglátóhelyeken ellenőriznek, az alábbi járásokban:

2024. Február 22. 21:32, csütörtök | Helyi

Megvan a Pápai Városfejlesztő Kft. új vezetője

Hosszú ideje nem volt vezetője a városüzemeltetési feladatok nagy részét ellátó önkormányzati cégnek, a képviselő-testület csütörtöki ülésén sikerült új ügyvezetőt választani.

2024. Február 22. 15:03, csütörtök | Helyi

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinek, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.