Városlista
2023. március 30, csütörtök - Zalán

Hírek

2021. November 10. 15:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Pápa

Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Pápa

Idén 12 önkormányzat részesült az elismerésben, köztük a pápai.

A réztáblával és oklevéllel járó elismerés mellé másfél millió forintos pénzjutalom is járt, amelyet szintén idősekkel kapcsolatos célokra költhet el a pápai önkormányzat.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, megtiszteltetésnek tartja, hogy a pápai önkormányzat pályázata díjazásban részesült. Mint mondta, Pápán kiváló az önkormányzat és az idős szervezetek közötti együttműködés, számos olyan kisebb, vagy nagyobb program zajlik, amelyek segítik az időseket. Hozzátette, békeidőben és a covid járvány idején is kiváló volt az együttműködés, ami szintén fontos lehetett a díj odaítélésekor.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, Pápán mindig kiemelten fontos volt az idősekről való gondoskodás, ezt jól mutatja, hogy város önként vállalt feladatként működtet bentlakásos idősotthonokat. Méltatta a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének tevékenységét, amellyel közösen számos területen tudja segíteni az időseket az önkormányzat. Hozzátette, a most kapott díj arra kötelez, hogy tovább folytassák ezt a munkát.

Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke ugyancsak az önkormányzattal való együttműködést méltatta. Mint mondta, az elmúlt év nagy kihívást jelentett, de az összefogásnak köszönhetően sikerült megoldást találni a váratlan helyzetekre is. Számára ez a díj a mendennapokat jelenti, hiszen az ünnepnapokon könnyű együttműködni és könnyű együtt lenni, ám a napi kihívások megoldása mutatja meg igazán az együttműködés erejét.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 14:09, szerda | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el Pápán!

El akart rejtőzni a rendőrök elől a 39 éves férfi.

2023. Március 28. 17:27, kedd | Helyi

Új Mercedes és Volvo buszokat kap a megye, Pápára is jut belőlük

Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz.

2023. Március 28. 15:54, kedd | Helyi

Légpuskával fejbelőtt egy macskát az egyik Pápa-környéki településen

Állatkínzás miatt nyomoznak a pápai rendőrök, akik gyanúsítottként hallgattak ki egy 74 éves Pápa-környéki férfit.

2023. Március 28. 14:40, kedd | Helyi

Visszakapta a pápai kislány az ellopott kerékpárját

Egy 18 éves fiatal lopta el a bringát.