Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2023. Január 24. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Idős hölgyet ütöttek el ma reggel a Csóka körforgalomnál

Idős hölgyet ütöttek el ma reggel  a Csóka körforgalomnál

Gyalogátkelőhelyen történt ismét gázolás Pápán, a 71 éves hölgyet mentő szállította kórházba.

Sajnos a téli időszakban megszaporodik a gyalogoselütések száma. Ma reggel Pápán ütött el egy személygépkocsi egy 71 éves hölgyet a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, aki megsérült - írja a rendőrség.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy ebben az időszakban a közúti közlekedést befolyásoló viszonyok, az időjárási-, a látási-, és az útviszonyok egyaránt kedvezőtlenül változnak.

Kérik a gyalogosokat, hogy
• olyan helyen, ahol a járművekkel szemben nincs elsőbbségük, csak akkor lépjenek az úttestre, ha meggyőződtek arról, hogy áthaladásukkal a járműforgalmat nem zavarják!
• Legyenek mindig óvatosak és körültekintőek! Saját életük, testi épségük és egészségük érdekében soha ne számoljanak azzal, hogy a járművezetők minden esetben észlelik Önöket! Sokat segíthet a szemkontaktus létesítése a jármű vezetőjével.
• Tegyenek meg mindent a saját észlelhetőségük érdekében! A sötét tónusú ruházat helyett keressenek feltűnőbb színűeket! Lakott területen kívül éjszaka vagy rossz látási viszonyok mellett a fényvisszaverő mellény használata kötelező, de ez az eszköz más körülmények között (lakott területen belül nappali viszonyok mellett) is életmentő lehet.

A járművezetők esetében is nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!

Balesetmentes közlekedést kíván a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság!
… hogy mindenki hazaérjen!

Fotó: OIvasónk, Sánta Katalin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:57, péntek | Helyi

A PVE legutóbbi műkedvelő kerekasztaláról

A jeles pápai művésztanár, Zsuppán István volt a Petőfi Városbarát Egylet (PVE) legutóbbi, február havi műkedvelő kerekasztalának a vendége.

2024. Február 23. 13:14, péntek | Helyi

Pápai vendéglátóhelyeket ellenőriz a NAV

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 26. és március 1. között a vendéglátóhelyeken ellenőriznek, az alábbi járásokban:

2024. Február 22. 21:32, csütörtök | Helyi

Megvan a Pápai Városfejlesztő Kft. új vezetője

Hosszú ideje nem volt vezetője a városüzemeltetési feladatok nagy részét ellátó önkormányzati cégnek, a képviselő-testület csütörtöki ülésén sikerült új ügyvezetőt választani.

2024. Február 22. 15:03, csütörtök | Helyi

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinek, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.