Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Január 24. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Idős hölgyet ütöttek el ma reggel a Csóka körforgalomnál

Idős hölgyet ütöttek el ma reggel  a Csóka körforgalomnál

Gyalogátkelőhelyen történt ismét gázolás Pápán, a 71 éves hölgyet mentő szállította kórházba.

Sajnos a téli időszakban megszaporodik a gyalogoselütések száma. Ma reggel Pápán ütött el egy személygépkocsi egy 71 éves hölgyet a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, aki megsérült - írja a rendőrség.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy ebben az időszakban a közúti közlekedést befolyásoló viszonyok, az időjárási-, a látási-, és az útviszonyok egyaránt kedvezőtlenül változnak.

Kérik a gyalogosokat, hogy
• olyan helyen, ahol a járművekkel szemben nincs elsőbbségük, csak akkor lépjenek az úttestre, ha meggyőződtek arról, hogy áthaladásukkal a járműforgalmat nem zavarják!
• Legyenek mindig óvatosak és körültekintőek! Saját életük, testi épségük és egészségük érdekében soha ne számoljanak azzal, hogy a járművezetők minden esetben észlelik Önöket! Sokat segíthet a szemkontaktus létesítése a jármű vezetőjével.
• Tegyenek meg mindent a saját észlelhetőségük érdekében! A sötét tónusú ruházat helyett keressenek feltűnőbb színűeket! Lakott területen kívül éjszaka vagy rossz látási viszonyok mellett a fényvisszaverő mellény használata kötelező, de ez az eszköz más körülmények között (lakott területen belül nappali viszonyok mellett) is életmentő lehet.

A járművezetők esetében is nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!

Balesetmentes közlekedést kíván a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság!
… hogy mindenki hazaérjen!

Fotó: OIvasónk, Sánta Katalin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:44, szerda | Helyi

Csaknem ezer palack vizet osztanak szét a Tisza pápai önkéntesei

Az európai parlamenti választáson második helyen végzett párt helyi önkéntesei a kánikula okozta nehézségeken szeretnének enyhíteni a városban.

2024. Július 17. 09:33, szerda | Helyi

Hűsítő italok, tánc, zene és szuper akciók várnak mindekit pénteken a belvárosban!

Július 19-én pénteken ismét megtelhet a pápai belváros!

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.