Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. November 06. 14:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Idős asszony kezéből tépte ki a táskát

Idős asszony kezéből tépte ki a táskát

Egy idős asszonyt vágott hátba világos nappal, majd kirántotta kezéből a válltáskát Pápán az a 17 éves fiú, aki egy javítóintézetből kapott kimenőjét töltötte 2014. október 23-án.

A gyanúsított 2014. november 5-én beismerő vallomást tett.

A 78 éves hölgy barátnőjével Pápa egyik utcájában sétált 2014. október 23-án, 14 órakor. A hölgy hátulról egy ütést érzett, majd megtántorodott és a mellette sétáló nőnek esett. A védekezésre képtelen asszony kezéből a háta mögül érkező gyanúsított a kézitáskát kitépte, majd futásnak eredt. A táskában a sértett személyes holmija mellett egy néhányezer forintot tartalmazó pénztárca is volt. A rendőrség értesítését követően az egyenruhások azonnal adatgyűjtésbe kezdtek. Enneksorán egy 17 éves Pápa környéki lakos került a látókörükbe, aki jelenleg javítóintézeti nevelés alatt áll. A nyomozás adatai szerint a fiú 2014. október 22-én néhány napos eltávozást kapott az intézetből, majd a kimenő letöltése előtt oda visszatért. Horváth József r. törzszászlós és Mehringer Richárd r. főtörzsőrmester nyomozók 2014. november 5-én a fiút gyanúsítottként kihallgatták. Elmondta, hogy a táskát – a menekülést követően – egy bokor mögé rejtőzve átnézte, majd abból csak a kézpénzt vette magához, a többit a bokorban hagyta. A válltáskát 2014. október 24-én egy járókelő találta meg és leadta a Pápai Rendőrkapitányságon. A lefoglalt ridikülből valóban csak a készpénz hiányzott.A fiatalkorú gyanúsított ellen időskorú sérelmére megvalósított rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.