Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 13. 20:04, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------
A Balti-tenger feletti középponttal ciklon örvénylik, amelynek hatására a szárazföld középső részén, valamint Lengyelország, a balti államok és a Skandináv-félsziget déli vidékén borult az ég, és többfelé esik az eső. Ugyanakkor Európa déli felén, illetve a Kelet-európai-síkságon anticiklon határozza meg az időjárást, ezért többnyire napos, száraz idő a jellemző. A hőmérséklet csúcsértéke hozzávetőleg az 50. szélességi körtől északra 10 fok alatt, másutt általában 11, 18 fok között alakul. Ennél is melegebb az idő a mediterrán térségben, ahol a délutáni órákra 19, 25 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig egyre inkább a Közép-Európa felett erősödő anticiklon alakítja, peremén jobbára száraz levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területére vasárnap estig
----------------------------------------------------
Éjszaka nagyrészt derült időre számíthatunk, foltokban köd képződik. Vasárnap a Dunántúlon változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, másutt jobbára napos idő valószínű, de ismét gomolyfelhők képződnek és keleten, északkeleten helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Szombaton az északnyugati szelet északkelet és délnyugat kivételével többfelé erős széllökések kísérik. Vasárnap már csak időnként élénkülhet meg az északi szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15, 20 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.