Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Július 09. 10:37, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Idén nem zár be az pápai uszoda

Idén nem zár be az pápai uszoda

Mint ismeretes, a tavalyi év utolsó hónapjaiban bezárni kényszerült a pápai Várkertfürdő uszodája. Idén ez a veszély nem fenyeget, egyrészt a fürdő forgalma is megnőtt, másrészt szerkezeti átalakításokat is végrehajtanak.

Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az önkormányzat testületi ülésen döntött arról, hogy szeptember elsejétől a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ veszi bérbe az uszodát, s közfeladatként működteti azt. - Az önkormányzat a költségvetéséből körülbelül 40 millió forintot különít el erre a célra. A következő év egészében ez a költség 100 milliós nagyságrendű is lehet. A mérleg javulásának következtében a fürdőre számos feladat hárul, hiszen eljött az ideje a meglévő berendezések korszerűsítésének, cseréjének. Ezenkívül jó lenne, ha a fürdőnek olyan tartalékai is keletkeznének, amelyekkel további fejlesztéseket tudna megalapozni. A polgármester pédaként említette az óriáscsúszdák téliesítését, mellyel vonzóbbá tehetnék a füldőkomplexumot.

A városvezető szólt arról is, hogy a Várkertfürdő létesítésekor felvett beruházási hitel törlesztési feltételeit átalakítanák olyan módon, hogy az évi tőketörlesztést 30 millió forintban maximalizálnák. Áldozó Tamás hozzátette, a fokozott marketingtevékenységnek köszönhetően a fürdő belépővendégeinek száma megnövekedett.

Kovács Antal ezzel kapcsolatban elmondta, az utóbbi fél évben – a Balaton-partot kivéve – Veszprém megye minden jelentős városában, valamint Győrben intenzív reklámtevékenységet folytattak. - Ennek eredményeként az első félévben, az előző év azonos időszakához képest mintegy 13000-rel több belépést regisztráltunk, s ez mintegy 18 millió forint többletbevételt jelentett számunkra. 2008 óta, a gazdasági válság begyűrűzése óta egyetlen évben tapasztaltunk jelentős forgalomnövekedést, ez pedig 2011-ben volt, amikor átadtuk az új beruházásokat - mondta el a részleteket a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója.

Címkék: uszoda, várkertfürdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.