Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2011. Szeptember 19. 14:23, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ideiglenesen felpöröghet a lakáspiac

Ideiglenesen felpöröghet a lakáspiac

Az egyik ingatlanközvetítő vezető elemzője szerint ideiglenesen felpörgetheti a lakáspiacot és csökkentheti az árakat, ha az adósok egy része az ingatlan eladásából fizeti a végtörlesztést.

Azok a szociálisan rászorulók, akik eladják a házukat, Rogán Antal törvényjavaslata alapján adó és illetékmentességet is kaphatnak, valamint a banki követelés elengedése, vagy az ingatlan értékesítése után sem kellene szja-t fizetni. Az előterjesztés előírja azt is, hogy a pénzintézetek nem utasíthatják el a devizahitelesek végtörlesztési kérelmét, viszont aki ezt a lehetőséget választja, vissza kell fizetnie a korábban igényelt áthidaló kölcsönt és az árfolyamrögzítés miatt a gyűjtőszámlán felgyülemlett tartozást is. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 05:00, vasárnap | Belföld

Összeütközött két metró a fővárosban

A 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán, utasok által nem használt területen péntek éjjel két metrószerelvény ütközött - közölte a BKV szombaton az MTI-vel.

2022. Január 22. 18:04, szombat | Belföld

Folyamatosan bővül a magyar futárszolgáltatás piaca

Folyamatosan bővül a magyarországi futárszolgáltatás piaca, főként az e-kereskedelem fejlődésére alapozva Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) főtitkára szerint.

2022. Január 22. 16:00, szombat | Belföld

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

Minden eddiginél többen látogatták a magyarországi kastélyokat és várakat 2021-ben, a tavalyi öt után az idén tíz új létesítményt nyitnak meg a nagyközönség számára

2022. Január 22. 13:57, szombat | Belföld

A magyar kultúra napja - Petőfi eredeti verseit, leveleit is elérhetővé teszi online a PIM

Petőfi eredeti verseit, leveleit, portréit, köteteit, a hozzá köthető relikviákat és műalkotásokat, valamint egy konferenciakötetet is elérhetővé tesz a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a magyar kultúra napja alkalmából.