Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Február 28. 20:05, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ideiglenes aszfaltot kap a Kossuth utca első szakasza

Ideiglenes aszfaltot kap a Kossuth utca első szakasza

Idén egészen biztosan nem készül el teljes hosszban a sétáló utca, az áruház előtti tér burkolására van remény 2023-ban.

A Kossuth utca rekonstrukciójának második ütemének előkészítése, vagyis a közművek cseréje gyakorlatilag lezárult, a Pápai Vízmű beruházásában kicserélték az ivóvíz és szennyvíz vezetékeket, a napokban pedig azok élőre kötése is megtörtént - mondta el a Pápai Médiacentrum magazinműsorában a társaság vezérigazgatója, hozzátéve, március 15.-e után nyitnak az aszfaltkeverő üzemek, ezt követően mintegy egy hónapon belül készül el a Március 15. tér és a Deák Ferenc utca közötti szakasz ideiglenes, de szilárd burkolattal való ellátása. Ezt követően közlekedők is visszakaphatják ezt a szakaszt.

Dr. Áldozó Tamás polgármester arról adott tájékoztatást, hogy az idei évben biztosan nem fejeződik be az utca teljes rekonstrukciója, mivel az önkormányzat már nem rendelkezik az ehhez szükséges fedezettel. A városvezető ezt az ukrán háborúval és az energiaválsággal indokolta. - Az energetikai válság a 2023-as forrásainkat alaposan megcsapolta, jelenleg azon dolgozunk, folytatunk egyeztetéseket, tárgyalásokat, hogy a rekonstrukció idén is folytatódhasson, de teljes egészében biztosan nem tudjuk befejezni. Jelenleg annyit látunk, hogy az utca legszélesebb része, az áruház előtti terület idén őszre elkészülhet - fogalmazott Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.