Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2011. Május 23. 15:51, hétfő | Helyi
Forrás: Pápa-ma

I. Pápai Ökumenikus Nap

I. Pápai Ökumenikus Nap

Együtt Krisztusért címmel első alkalommal rendezte meg a Szent István Plébánia, a Szent Anna Plébánia, a Szent Benedek Plébánia, a Református Egyházközség, az Evangélikus Egyházközség és a Sarokkő Baptista Gyülekezet tegnap délután

- 2008-ban a Biblia Éve rendezvényei keretében tartottunk már a maihoz hasonló jellegű napot. Akkor fogalmazódott meg, hogy jó lenne, ha folytatása is lehetne az ilyen fajta ünneplésnek. Az ökumenikus nap lényege, hogy együtt legyünk, ismerjük meg egymást, adjunk hálát az Istennek azért, amit tőle kaptunk - hangsúlyozta Csernai Balázs káplán.
A színes délutáni programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínáltak a nyári melegben. A legkisebbeket Noé bárkájának bábelőadása, kézműves foglalkozások és ovis tánc várta, míg a diákok streetball, íjászat, görkoris és kerékpáros ügyességi verseny, valamint a lovaglás és darts területén mérhették össze tudásukat. Persze a szülők és a felnőttek sem unatkoztak az ökumenikus napon, mivel érdekes előadásokon és bibliatanulmányozáson vehettek részt. A közös programok között szerepelt a bibliodráma, a Flash Mob Zumba előadás és a Láthatatlan színház is. Aki elfáradt, vagy kikapcsolódásra, elmélyülésre vágyott, az imaösvényre mehetett az egyik terembe, ahol boldogságmondásokat olvashatott.
A résztvevők egy képet, vagyis egy közös mozaikot festettek ki, amelyen hét pápai templom volt látható, s ezzel azt akarták kifejezni, hogy itt minden felekezet temploma megtalálható.
Az I. Pápai Ökumenikus Nap közös áhitattal, énekléssel majd agapéval, vagyis szeretetvendégséggel ért véget a Szent József kápolnában.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 07:41, vasárnap | Helyi

Kigyulladt egy ház Farkasgyepűn

Pápáról és Ajkáról is érkeztek tűzoltók a helyszínre.

2022. Január 23. 07:06, vasárnap | Helyi

Előkerült a szombaton eltűnt pápai lány

Tegnap írtunk arról, hogy a rendőrség is keres egy eltűnt 17 éves pápai lányt. A családtól kapott információink szerint a lány épségben előkerült.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott