Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2011. Május 23. 15:51, hétfő | Helyi
Forrás: Pápa-ma

I. Pápai Ökumenikus Nap

I. Pápai Ökumenikus Nap

Együtt Krisztusért címmel első alkalommal rendezte meg a Szent István Plébánia, a Szent Anna Plébánia, a Szent Benedek Plébánia, a Református Egyházközség, az Evangélikus Egyházközség és a Sarokkő Baptista Gyülekezet tegnap délután

- 2008-ban a Biblia Éve rendezvényei keretében tartottunk már a maihoz hasonló jellegű napot. Akkor fogalmazódott meg, hogy jó lenne, ha folytatása is lehetne az ilyen fajta ünneplésnek. Az ökumenikus nap lényege, hogy együtt legyünk, ismerjük meg egymást, adjunk hálát az Istennek azért, amit tőle kaptunk - hangsúlyozta Csernai Balázs káplán.
A színes délutáni programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínáltak a nyári melegben. A legkisebbeket Noé bárkájának bábelőadása, kézműves foglalkozások és ovis tánc várta, míg a diákok streetball, íjászat, görkoris és kerékpáros ügyességi verseny, valamint a lovaglás és darts területén mérhették össze tudásukat. Persze a szülők és a felnőttek sem unatkoztak az ökumenikus napon, mivel érdekes előadásokon és bibliatanulmányozáson vehettek részt. A közös programok között szerepelt a bibliodráma, a Flash Mob Zumba előadás és a Láthatatlan színház is. Aki elfáradt, vagy kikapcsolódásra, elmélyülésre vágyott, az imaösvényre mehetett az egyik terembe, ahol boldogságmondásokat olvashatott.
A résztvevők egy képet, vagyis egy közös mozaikot festettek ki, amelyen hét pápai templom volt látható, s ezzel azt akarták kifejezni, hogy itt minden felekezet temploma megtalálható.
Az I. Pápai Ökumenikus Nap közös áhitattal, énekléssel majd agapéval, vagyis szeretetvendégséggel ért véget a Szent József kápolnában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán

2024. Április 11. 08:01, csütörtök | Helyi

Lovas rendőrök is bemutatkoztak a Pápai Rendőrkapitányság nyílt napján - Videó

Elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalokat várták az egyenruhások, hogy a rendőri hivatás szépségeit mutassák be nekik.

2024. Április 10. 13:20, szerda | Helyi

Hetvenhárom lakástűz volt az első negyedévben a vármegyében

2024 első negyedévében országosan összesen 1939 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat. Veszprém vármegyében 73 alkalommal történt tűzeset otthon jellegű létesítményben.