Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Május 19. 09:30, csütörtök | Helyi

Húsz migránst szállított kisteherautójával a fiatal gyanúsított

Húsz migránst szállított kisteherautójával a fiatal gyanúsított

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 19 éves olasz állampolgárságú férfinak, aki 2022. május 16-án húsz illegális határátlépőt akart egy furgonban Ausztriába juttatni.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető a szerb-magyar határ közelében vette fel a Magyarország területére előzőleg engedély nélkül belépő, és magukat szír, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló migránsokat, hogy az államhatár jogellenes átlépésével Ausztriába szállítsa őket. A férfi a szállítás sikeressége esetén 3000 eurót kapott volna az ismeretlen megbízójától.

A gyanúsított a húsz személyt az áruszállításra kialakított kisteherautó zárt, sötét rakterében, ülések, biztonsági berendezések nélkül szállította, mely miatt a csempészett személyeknél rosszullét, légszomj alakult ki.

A migránsokat szállító furgon május 16-án délelőtt tíz óra körül Gicen haladt át, amikor a rendőrök megállították. A gyanúsított menekülni akart a rendőrök elől és elfutott, azonban rövid időn belül elfogták.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértett és a szökés, illetve annak továbbra is fennálló veszélye miatt a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A gyanúsított a végzés ellen fellebbezett, míg védője az ülésen nem volt jelen, így a döntés nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 15:03, hétfő | Helyi

Kánikula - Fontos kéréseket intézett a lakossághoz a Pápai Vízmű!

A rendkívüli kánikulai időjárás miatt a Pápai Vízmű Zrt. vízbázisán működő berendezések maximális kapacitással működnek.

2022. Június 27. 14:54, hétfő | Helyi

Rendőrségi tanácsok a kábítószer ellenes világnap alkalmából

Óvatosságra intik a szórakozó fiatalokat a pápai rendőrök.

2022. Június 26. 20:33, vasárnap | Helyi

A környék első Petőfi-bicentenáriumi emlékműve

2022. Június 26. 07:17, vasárnap | Helyi

Múzeumok Éjszakája a magasban

Idén először csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz a Pápai Vízmű, amely egy víztorony látogatásra invitálta az érdeklődőket.