Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 26. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Húsvétkor is biztonságban az utakon

Húsvétkor is biztonságban az utakon

A Pápai Rendőrkapitányság a húsvéti hosszú hétvégén demonstratív közterületi jelenléttel biztosítja a nyugodt ünnepeket a Pápai járásban.

A közelgő húsvét a családi összejövetelek, a vendéglátás és a locsolkodás időszaka. Az ünnepek alatt a gépjármű forgalom megnövekszik és többen kelnek útra kerékpárral és gyalogosan is.

A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy legyenek figyelemmel a kerékpárosokra és a gyalogosan közlekedőkre. Kellő oldaltávolságot tartva és szükség esetén a sebességet csökkentve haladjanak el az egy nyomon haladó járművek és az úttesten közlekedő járókelők mellett, valamint a gyalogos- átkelőhelyeket fokozott óvatossággal és körültekintéssel közelítsék meg!

A kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára a láthatósági mellény használata éjszaka és korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül kötelező. A mellény életet menthet, ezért lakott területen kívül jó látási viszonyok között is érdemes viselni azt.

A húsvéti ünnepekre jellemző, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés kockázatát, következményeit. Veszprém megyében az ittasan okozott személyi sérüléses közlekedési balesetek mintegy 6 %-a az ittasságra vezethető vissza. Mindezekre tekintettel kiemelten fontos, hogy az ünnepek idején is tartózkodjon minden gépjárművezető a szeszesital fogyasztásától, illetve a vendéglátók is legyenek tekintettel a zéró toleranciára, és ne kínáljanak olyan személyeket alkohol tartalmú itallal, akikről tudják, hogy várhatóan gépjárművet fognak vezetni.

A Pápai Rendőrkapitányság állománya a differenciáltan végrehajtott intézkedések során az ittasan közlekedőkkel, valamint az egyéb, súlyos jogsértést elkövető járművezetőkkel szemben szigorúan fog fellépni.

A kép illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.