Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Szeptember 20. 15:40, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Humánkatasztrófa fenyeget Pápán és környékén

Humánkatasztrófa fenyeget Pápán és környékén

A Jobbik szerint a kormány nem menti meg a Pápai Hús 1913 Kft.-t, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek városunkban és környékén.

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő hétfőn a parlamentben a pápai húsgyárral kapcsolatban szólalt fel. Interpellációjában a Pápai Hús 1913 Kft. valós helyzetéről, a felelősség kérdéséről, illetve a gyár jövőjéről kérdezte Kövér László házelnököt.

A politikus szerint a gyár beszállítóit a különböző ígéretekkel csak megosztják és valós segítséget nem adnak nekik. Aggályosnak tartja, hogy egyes hírek szerint a menedzsment a gyár vagyonának egy részének értékesítéséből fizetné ki tartozásait. -Valóban el akarják-e adni a járműparkot, a sertéstelepeket, miközben Ön is tudja, hogy ha ez nagyon jó áron sikerülne, a bevétel akkor sem fedezné a tartozásokat. Kérdezem továbbá, hogy számolnak-e hosszú távon a hazai sertéstenyésztőkkel, ha a gyárba szlovák és német hús érkezik? Ha eladnak mindent, ha nem lesz magyar, aki szállít, hogyan maradhat életben a gyár - tette fel a kérdést Ferenczi Gábor interpellációjában.

Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a gyár korábbi vezetése mellett vizsgálni kell azoknak a felügyelőbizottsági tagoknak a felelősségét is, akik az önkormányzatot képviselték a tőkeemelést megelőzően.

Ferenczi Gábor parlamenti felszólalásában utalt egy közbeszéd tárgyát képező összeesküvés-elméletre is: - Sokaknak az a gyanúja, hogy Önök összejátszanak a háttérben azokkal a gazdasági szereplőkkel, akik abban érdekeltek, hogy csődbe menjen a pápai húsgyár. Van ténylegesen megvalósítható mentőcsomagjuk a vállalat számára, vagy csak a kommunikációra futja áll a jobbikos képviselő interpellációjában.

A Jobbik szerint csak kormányzati segítséggel maradhat talpon a Pápai Hús 1913 Kft. - Ha a húsgyárat nem menti meg a kormányzat, akkor Pápán és térségében humánkatasztrófa következik be - zárta gondolatait Ferenczi Gábor.

Címkék: jobbik, pápai hús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.