Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 02. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hosszabb ideig tartanak nyitva az okmányirodák februártól

Hosszabb ideig tartanak nyitva az okmányirodák februártól

Alig egy hónappal azután, hogy az okmányirodák működése a járási hivatalhoz, s így a megyei és fővárosi kormányhivatalokhoz került, az irodák a legtöbb megyeszékhelyen, illetve megyei jogú városban hétfőtől –péntekig reggel 8-tól este 8-ig, azaz meghosszabbított nyitva tartással fogadják az ügyfeleket februártól.

Komárom –Esztergom megyében Tatán és Oroszlányban biztosítják ezt a lehetőséget, Zalában pedig a megyeszékhelyen kívül Nagykanizsán is. Pest megyében minden járási székhelyen elérhető lesz az új nyitva tartás. A fővárosi kerületi hivatalok okmányirodáiban március végére alakítják ki a meghosszabbított nyitva tartás szerinti működést. Tolna megyében azon túl, hogy a szekszárdi okmányirodában hétköznaponként 12 órában várják az ügyfeleket, a járási hivatalok felállításával egyidőben a megye többi okmányirodájában megszüntették az ügyfélmentes napokat is.

Mindez azt jelenti, hogya jövőben ezeken a településeken nem kell időpontok és ügyfélfogadási napok között keresgélni többé, hanem a hét bármelyik munkanapján elérhető lesz az okmányirodai szolgáltatás, csökken a várakozási idő, könnyebben és gyorsabban tudják majd az ügyfelek az ügyeiket elintézni.

2013 végéreaz ügyintézés legfőbb helyszíne a kormányablak lesz, amelyek az okmányirodák bázisán jönnek létre. Több mint 300 helyszínen, több mint 2000 hatósági ügyben lehet majd a kormányablakokat felkeresni – tájékoztatott a közigazgatási tárca sajtóirodája.

Címkék: okmányirodák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár