Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Július 24. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hőség – Megdőltek a napi melegrekordok

Hőség – Megdőltek a napi melegrekordok

A fővárosi és az országos napi melegrekord is megdőlt csütörtökön. Több helyen 39 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mostanáig ezen a napon 1988-ban Kiskunfélegyházán mérték a legmelegebbet, akkor 38,2 fok volt. A budapesti július 23-ai melegrekordot szintén 1998-ban rögzítették, akkor 36,4 fokig melegedett a levegő a fővárosban.

Ehhez képest most több mint 1,5 fokkal melegebb volt a fővárosban. A legmelegebb Újpesten volt, ahol 38 fokot mértek.

Az új országos napi melegrekord 39 fok lett. Ezt az értéket a meteorológiai szolgálat három állomásán is - Békéssámsonban, Felcsúton és Tápiószelén - mérték.

Az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig meghosszabbította a hőségriadót.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzése szerint a következő napokban többfelé lehetnek záporok, zivatarok, de még így is sok helyen 35 Celsius-fok feletti maximumhőmérséklet várható. Vasárnap már jobban mérséklődhet a kánikula.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.