Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2020. Március 30. 14:37, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Holnaptól nem kell fizetni a parkolásért Pápán

Holnaptól nem kell fizetni a parkolásért Pápán

Mivel veszélyhelyzetben a város képviselőtestülete nem hívható össze, a polgármester rendeletekkel és határozatokkal irányítja a várost. Áldozó Tamás első rendeletében felfüggeszti a fizető parkolást a városban.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség által közösen kiadott tájékoztató egyértelműsítette, hogy a képviselőtestületek a veszélyhelyzet idején nem hívhatók össze. Ennek értelmében a március 31-i pápai testületi ülés is elmarad, a bizottságok és a képviselőtestület hatáskörét a polgármester gyakorolja, a városvezető rendeletekkel és határozatokkal kormányozza a várost.

A polgármester első rendelete értelmében holnap (kedd) reggel 8 órától, a kijárási korlátozás végéig a városban a fizető parkolás megszűnik. Áldozó Tamás ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ez a rendelkezés a behajtási korlátozásokra nem vonatkozik, azok továbbra is érvényben maradnak. A polgármester bízik abban, hogy ezzel a rendelkezéssel tudják segíteni a szabályok betartását, ha valakinek dolga van a belvárosban, akkor nem lesz akadálya annak, hogy a céljához lehető legközelebb álljon meg. Ugyanakkor a városvezető továbbra is arra bíztat mindenkit, aki teheti, maradjon otthon!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

2022. Július 04. 09:31, hétfő | Helyi

Júliusban félpályás útlezárás lesz a 83-as út több szakaszán

Július hónapban több félpályás forgalomkorlátozás várható Pápa és Tét térségében a 83. sz., 2x2 sávos főúti építése miatt.

2022. Július 04. 07:21, hétfő | Helyi

Az Aranyakkord koncertje zárta a REND Fesztivált

Egyáltalán nem nevezhető gyakorinak az a kép, hogy állva tapsolnak az emberek egy templomban, az Aranyakkord pápai koncertjének záróperceiben azonban erre is sor került.