Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 08. 08:07, szerda | Sport
Forrás: mno.hu/FFT

Hol lesz az új Puskás Stadion?

Hol lesz az új Puskás Stadion?

Megpróbáltuk elképzelni, hogyan passzíroznak be még egy stadiont a jelenlegi mellé. A szoborparkra teszik az új arénát vagy a lakóparkra?

Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke egy reggeli tévéinterjúban számolt be a kormány terveiről, e szerint egy ideig két „Puskás Stadionunk” lesz.

A „régi” Puskás Stadion felső karéját elbontják, így annak befogadóképessége 40 ezer főre csökken. Az MLSZ kérésére így a régi stadion a világbajnoki selejtezők alatt is üzemel majd.

Közben még februárban pályázatot írnak ki egy új, 45 ezres, 60 ezresre bővíthető stadion felépítésére, ami várhatóan 2015-re készülne el, ezután a régit atlétikai stadionná alakítanák át.

„Az új aréna építésének két-két és fél éve alatt nem marad az ország nagy stadion nélkül. Közben párhuzamosan elkezdik építeni - nem a régi helyén, hanem mellette - az új Puskás Stadiont” – mondta Bánki.

De hol kaphatna helyet az új Puskás Stadion a régi mellett? Próbáltuk utolérni Bánki Eriket, de mivel ez nem sikerült és Vígh László, az állami sportingatlanok fejlesztését és üzemeltetését felügyelő kormánybiztos sem kívánt nyilatkozni, így magunk játszottunk el a gondolattal, hogy mégis hol férne el az új Puskás.

Mintának az Ajax pályáját az Amsterdam Arenát választottuk, ami nagyjából 52 ezer fő befogadására képes. Ezt próbáltuk meg elhelyezni a mostani aréna mellett.

Orbán Viktor miniszterelnök a kormányhatározat elfogadásakor októberben azt mondta, hogy az egész környéket szeretnék rendbe tenni úgy, hogy a kerékpárosok és az atléták is megtarthassák helyeiket.

Ebből mi arra következtetünk, hogy a Milenáris és a Szoborpark (amit már az atlétikai Eb ideje alatt sem lehetett elbontani műemlékvédelmi okokból) is marad a helyén, így a stadionnak egyetlen helye marad a régi mellett, mégpedig a keleti oldalon, a Kisstadion helyén. Ott viszont a régi olimpiai parkból kihasított, privatizált lakópark teszi kissé szűkössé a területet, ráadásul így már nagyon messzire kerül majd az új stadion a Puskás Stadion metrómegállótól, amelyet egykor azért építettek dupla peronnal és négy sínpárral, hogy elszállíthassa a mérkőzésről hazafelé igyekvő tömeget…

Címkék: Puskás Stadion

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.