Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Június 17. 17:35, péntek | PR
Forrás: (x)

Hogyan védhetjük meg garázs nélkül autónk fényezését?

Hogyan védhetjük meg garázs nélkül autónk fényezését?

Nem minden lakáshoz tartozik garázs, ahol az ember biztonságos fedél alatt tudná tárolni autóját. A mai világ ráadásul tele van különféle káros anyagokkal, amelyek szépen lassan kikezdik a fényezést.

Egyesek a kültéri autótakaró ponyvákra esküsznek - ez azonban csak átmenetei megoldás, ráadásul szélben fel is sértheti a jármű felületét. Ha tartós és 24 órás védelmet szeretnénk kocsinknak, más megoldáshoz érdemes folyamodni.

Milyen tényezőktől kell leginkább óvnunk autónk fényezését?

UV sugárzás

Bár a nap sugarai remekül felmelegítenek minket egy hűvösebb napon, azonban jelentős károkat okozhatnak autónk fényezésén. Az UV sugárzásnak két típusa van, az UVA és az AVB – utóbbi felelős az égési sérülésekért és bőrkárosodásért, míg előbbi a különböző anyagok felületének rongálódásáért. Ide tartozik a karosszéria elemek fakulása és egyéb elszíneződései.

Természetes hulladékok

Az olyan természetes szennyeződések, mint pl. a madárürülék vagy elkenődött rovarok szintén kárt tehetnek autónk fényezésében. Mindkét hulladék ugyanis erősen savas, és erősen képesek megtapadni a jármű felületén. Ha nem távolítjuk el őket időben, foltokat vagy akár mart sérüléseket is okoznak a gépkocsin.

Szmog

A szmog lényegében felhalmozódott légszennyező anyagok, amelyek fosszilis tüzelőanyagokból származnak. Ezek a káros anyagok keringenek a levegőben, amelyek végül autónk fényezésén találnak otthont. Ha a járművet nem mossuk rendszeresen, a szmog megtapad a felületen, ami egy idő után kikezdheti a fényezést.

Melyik a leghatékonyabb megoldás szabadtéri tárolásnál?

Érdemes úgy megközelíteni a dolgot, hogy autónk számára maximális védelmet biztosíthassunk nemcsak parkolásnál, hanem menet közben is. Napjainkban számos módszer létezik a gépjárművek fényezésének megóvására, pl. különböző waxok, tömítőanyagok vagy kerámia bevonatok. Azonban még a legjobb nanotechnológiás anyagok sem képesek pár évnél tovább megvédeni kocsink megjelenését.

Ha nincs lehetőségünk garázst bérelni, a legtartósabb megoldás autónk újszerű küllemének megőrzésére az autófóliák használata. A segítségükkel nem kell tartanunk sem a káros napsugarak, sem a madárpiszok, sem a szmog okozta felszíni károsodásoktól. Ráadásul menet közben is megóvják a gépjárművet a felverődő kavicsoktól, ablakra szerelve pedig az utasok számára kellemes légkört biztosít az utastérben. Tipp: a LLumar fóliák a legmagasabb színvonalat képviselik a piacon, amelyek minőségére típustól függően akár több, mint 10 év garanciát is vállal a gyártó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.