Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2023. Március 16. 10:49, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Hogyan válasszuk ki a megfelelő étkezőasztalt és étkezőszékeket?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő étkezőasztalt és étkezőszékeket?

Az étkezőasztal és az ahhoz tartozó étkezőszékek kiválasztása duplán fontos egy otthon berendezése során, hisz egyrészt kiemelkedő az esztétikai jelentőségük, másrészt funkcionalitásban is meg kell felelniük az elvárásoknak. Mutatjuk, mire érdemes kiemelten figyelni a vásárlásnál!

Figyeljünk a részletekre!

Az étkezőasztal és az étkezőszék kiválasztása fontos feladat, hiszen ezek a bútorok jelentős részét képezik az étkezőnknek, illetve a családi vagy baráti összejöveteleinkhez is szükségünk van rájuk. Épp ezért a méret lényeges szempont, hiszen csak az étkezőnk adottságaitól függően választhatjuk ki okosan ezeket a bútorokat. Érdemes előre lemérni az étkezőt, és az alapján dönteni az asztal és a székek között is. Az anyaga szintén fontos, hiszen ettől függően lehetnek tartósabbak, könnyebben tisztíthatóak és szebbek is a modellek. Az étkezőasztalok és székek többnyire fa, műanyag, üveg vagy fém anyagúak, olykor ezek kevert variációi is előfordulnak. A funkciók is prioritást élveznek: ha gyakran rendezünk vendégséget, akkor olyan asztalt kell választani, amit kibővíthetünk.

Az étkezőszékek kényelme is lényeges, mivel sok időt fogunk azokon tölteni. Olyan székeket kell választani, amikre kellemes érzés ráülni, ám eközben tartósak is. Jegyezzük meg: az étkezőnk stílusához illeszkedő asztal és szék sokat dobhat a helyiség megjelenésén. Nem utolsósorban a termékek ára is fontos szempont: erősen ajánlott előre meghatározni a keretet, amit költeni szeretnénk, majd az alapján kiválasztani az asztalt és a székeket. A döntés nem lesz egyszerű feladat, hisz számos szempontot figyelembe kell venni. Azonban ha odafigyelünk ezekre, akkor olyan berendezést tudunk összehozni, ami tartós, kényelmes és stílusos.

Mi a helyzet kis konyha esetén?

Szép étkezőasztal kis konyhába is választható, ám ilyenkor még jobban utána kell nézni a részleteknek. A hely szűkössége miatt fontos, hogy az étkezőszék és az étkezőasztal kiválasztása olyan legyen, hogy ne foglalja el az összes szabad teret. A funkciók itt is fontosak. Például ha a konyhánkban nincs elég hely, olyan étkezőasztalt ajánlatos választani, amit összecsukva is el lehet helyezni, azaz csak akkor kell felállítani, amikor ténylegesen használjuk. Ami az anyagot illeti: a fa asztalok és székek nem csak tartósabbak, de stílusosabbak is lehetnek, így a kis konyhában jól mutathatnak. Az üveg vagy fém asztalok és székek talán könnyebbek, kevésbé foglalnak helyet, de kevésbé tartósak.

A legnépszerűbb étkezőasztalok tehát a kicsi konyhákba a kisméretű, összecsukható vagy összecsúszó asztalok, amik helytakarékosak és könnyen tárolhatóak. Azok az étkezőasztalok, amelyekbe beépített tárolóhelyeket tartalmaznak, például fiókokat vagy polcokat, szintén népszerűek az ilyen apró helyiségekben. Az asztalok, amiket a falhoz rögzíthetünk, és amelyeket összecsukva a falra állíthatunk, lehetővé teszik, hogy több hely legyen a konyhában, amikor az bútort nem használjuk. A választás során ez lebegjen a szemünk előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 12:54, péntek | PR

K&H: elég néhány jó szó

hangalapú digitális forintátutalás elsőként a magyar pénzügyi szektorban

2023. Szeptember 26. 13:14, kedd | PR

Pénzügyi stabilitás vállalkozóknak –Hatékony megoldások

A vállalkozások életében a pénzügyi stabilitás elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez. Azonban a változó piaci környezetben és a váratlan kiadásokkal való szembesülés során a stabilitás elérése kihívást jelenthet.

2023. Szeptember 21. 12:47, csütörtök | PR

Milyen világítás legyen a garázsban?

A garázs lakásunk fontos melléképülete lehet, mely gyakran nemcsak az autó hálószobája, hanem barkácsolási tevékenységeink helyszíne is lehet.