Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Február 24. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MNO

Hogyan lesz tartós az okostelefon akkumulátora?

Hogyan lesz tartós az okostelefon akkumulátora?

Az okostelefonok akkumulátorainak híresen rövid időt bírnak a régi, klasszikus maroktelefonokhoz képest, amihez mi is sok mindennel hozzájárulunk.

Hol vannak azok a régi szép idők, amikor egy töltéssel akár öt napig is vidáman a rendelkezésünkre állt a mobiltelefonunk? A ma és a jövő okostelefonjai – gyakorlatilag mini számítógépként – falják az energiát. Hogy a nagy cégek fejlesztői miért nem rukkoltak elő olyan aksikkal, amelyek bírják a megnövekedett igénybevételt, nem tudni. A Phonerarena.com összeszedte azokat a tippeket, amik segítségével a legtöbbet ki lehet hozni telefonunk akkumulátorából.
Töltsünk okosan

Az okostelefon olyan, mint a konyhai szemetes, rendszeresen üríteni kell. A háttérben futó, de nem használt appok energiavámpírként szedik le a töltést. A nem használt alkalmazásokat kapcsoljuk ki, a felesleges dolgokat töröljük, így memóriát is szabadítunk fel. Érdemes visszavenni a kijelző fényéből is, az okostelefonoknál ez nagyban befolyásolja az energiakapacitást, a fényesebb képernyő valóban szép, de sokat fogyaszt, ahogyan a Bluetooth-készenlét is. Ha nincs rá szükség, érdemes lekapcsolni, ezzel szintén spórolhatunk.

Ha fehér vagy világos hátteret választunk bizonyos Androidoknál, az szintén nem tesz jót az aksinak, főleg a Samsung Galaxy S sorozat esetében érdemes erre odafigyelni. Ha lehet, töltsük a telefont vezetékes töltővel, a wifis töltés jelenleg nem annyira hatékony töltési mód, mint a hagyományos.
Amivel hosszabb lesz az élettartam

Ha lehet, ne beszéljünk a készüléken, ha töltőre van dugva. A hőség nem tesz jót az élettartamnak, ha lehet, ne hagyja a készüléket napos helyen vagy autó szélvédője alatt a műszerfalon. Ne várja meg, amíg a Li-ion akkumulátor teljesen lemerül, az élettartamot ez is lerövidíti. Ha egy hónapnál hosszabb ideig nem használja a telefont, akkor érdemes 40 százalékos töltöttséggel hűvös helyen tárolni.
A jövő

Bár biztató fejlesztésekről már korábban hírt adtunk, és a nagy nevek – Samsung, Apple, Nokia – is rajta vannak az ügyön, egyelőre várni kell a csodára. Addig az LG2 az, ami 48 óráig képes állni a sarat, de közvetlenül a sarkában ott a Samsung Galaxy Note 3, és a HTC Max is. Rövidesen azért várhatóan örökre lejár az állandóan lemerülő okostelefonok kora.

Címkék: okostelefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során