Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2023. Március 22. 09:30, szerda | PR
Forrás: (x)

Hogyan határozzák meg a szobafestés árakat a szakemberek?

Hogyan határozzák meg a szobafestés árakat a szakemberek?

A szobafestés tipikusan egy olyan munka, amivel megpróbálkozhatunk sajátkezűleg, de ha a megfelelő szakemberre bízzuk, akkor sokkal szebb végeredményt kaphatunk.

Természetesen ez esetben felmerül a kérdés, hogy mennyibe fog ez kerülni nekünk?

Ha hiteles forrásból szeretnél tájékozódni arról, hogy alakulnak a szobafestés árak, akkor a joszaki.hu oldalra kattintva megteheted. Itt ugyanis rengeteg hasznos információt olvashatsz ebben a témában is.

Milyen részfeladatokból áll a szobafestés?

Amikor a szobafestés árakra vagyunk kíváncsiak, akkor általában a számlán szereplő összegre gondolunk. Ugyanakkor jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy az egyes részfeladatok mennyibe kerülnek, így ugyanis elkerülhetjük a félreértéseket.

Talán nem is gondolnád, de a szobafestés árak legnagyobb részét - közel 30%-át - a glettelés teszi ki. Ezt követi az előző festék eltávolítása, aztán maga a festés, az anyagköltség, a fóliázás, az alapozás, végül pedig a legkisebb hányadban a kiszállási díj. Ezeket a tételeket kell kifizetnünk tehát, ha szakembert keresünk például a joszaki.hu oldalon, és rábízzuk a munkát.

Hogyan számolnak a festők, amikor árajánlatot adnak?

Mint ahogy sok más szakmunka, úgy a festés esetén is elmondható, hogy részfeladatonként számolnak a szakik, majd pedig a teljes összeget négyzetméterben vagy pedig folyóméterben határozzák meg. Ha sikerül kifognunk egy kedvező áron dolgozó szakit, akkor akár már 875 ft/négyzetméter áron is elvállalhatja a munkát. Nagyon fontos, hogy nem a helyiség alapterületét veszik alapul, hanem a festendő falfelület méretét.

Ebből következik tehát, hogy az árkalkulációhoz falanként, illetve helyiségenként területet számolnak. Vagyis a fal magasságát összeszorozzák a fal szélességével, külön beszorozzák a nyílászárók szélességét, magasságát, majd a két értéket kivonják egymásból. A szobafestés árak tehát attól függően is változhatnak, hogy hány ajtó, illetve ablak van a szobában. Ha jobban is belemélyednél a témába, akkor látogass el a joszaki.hu oldalra, ahol egy részletes ismertetőt találhatsz erről!

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 17:48, kedd | PR

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat.

2023. November 23. 09:00, csütörtök | PR

Online Kaszinók vs. Helyi Kaszinók: Mi a Különbség?

2023. November 22. 14:51, szerda | PR

Ergonomikus irodai székek – fontosságuk és kiválasztásuk

Az irodai szék kínálatban ma már nagyrészt ergonomikus darabokat találhatunk. A személyre szabhatóság által biztosított kiemelkedő kényelem és megfelelő tartás ideálissá teszi őket az irodai munkavégzésre.

2023. November 22. 09:12, szerda | PR

K&H: fékre lépett a gyerekinfláció is.