Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Május 25. 12:48, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Hogy lehet hatékonyabb a termelési folyamat?

Hogy lehet hatékonyabb a termelési folyamat?

A hatékonyság fokozása minden egyes vállalat életében releváns célkitűzés. A kérdés az, hogy milyen módon érhető el a lehető legkönnyebben, a legkevesebb plusz kiadással és adott esetben infrastrukturális átalakítással?

Mutatjuk!

A megoldás egyszerűbb, mint azt sokan gondolják

Az 5S módszer az átláthatóság és a nem pejoratív értelemben vett egyszerűség kettősének köszönheti hírnevét. A legtöbben a mai napig úgy gondolkodnak, hogy ha gyarapítják a termelési egységeket, ha több gépet vesznek, ha növelik a munkaerő számát, azaz ha befektetnek, mégpedig jelentős mértékben, azzal biztosan jól járnak. Nyilván innen is megközelíthető a hatékonyságnövelés kérdése, viszont akad ennél sokkal egyszerűbb megoldás is, ami mindennek tetejében költséglefaragásban is az élen jár.

A módszer lényege a szemléletformálás, amivel együtt jár az átlátható rend kialakítása. Ez a kettő úgy is mondhatnánk, hogy kéz a kézben járnak együtt. A rend úgy tűnhet, hogy nem annyira fontos, hiszen még a mondás is úgy tartja, hogy a zseni a káoszon is átlát. Ez azonban egy olyan közmondás, ami legfeljebb csak egyes személyes esetekben érvényes, de semmiképpen sem húzható rá az üzemek dinamikus, lendületes életére. A rend az egyetlen olyan erő, ami képes összetartani a részlegeket, összehangolni a működéseket. A lean módszerek nem arra hívatottak, hogy a segítségükkel a különböző szektorok külön-külön felfejlődjenek, megerősödjenek, hanem arra, hogy egy egységes ütem jöjjön létre.

A rend kialakításának egyik módja az egyértelműsített jelölés

A padlómatrica kitűnően alkalmazható az egységes, mindenki számára egyforma könnyedséggel értelmezhető, követhető jelölés kiépítésére. Ez mind szép, és jó, de hogy jön ide a hatékonyabb termelés? Úgy, hogy a jelölési rendszer kialakításával a különböző útvonalak átláthatóvá válhatnak, ezáltal rengeteg idő, energia spórolható meg. Az áttekinthetőség, valamint az egyértelműség egyúttal biztonságos környezetet is teremt, ami szintén jelentős mértékben hozzájárulhat a hatékonyság szignifikáns növekedéséhez. Ennyire egyszerűen megtehetőek a kezdeti lépések!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.