Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2011. Augusztus 17. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Naplo-online

Hogy állnak az iskolafelújítások?

Hogy állnak az iskolafelújítások?

Az iskolák már az új tanévre készülnek. Pápán több intézményben is komoly építkezések zajlanak, de vajon elkészülnek szeptemberre?

A Weöres Sándor Általános Iskolában nagy munkába fogtak a nyár elején. Mint azt Horváth Attila igazgatótól megtudtuk, folyik a vizesblokkok felújítása, az egyik épületrész tetőszigetelése, a tornaterem ablakcseréje és parkettájának felújítása. Lehetőség nyílt az irodák nyílászáróinak cseréjére és új iskolabútor beszerzésére is. A közel 30 milliós beruházás nagy része elkészül a tanévkezdésig.

A Türr gimnáziumban idén nyáron első helyre került a kollégium felújítása, ami a költözés miatt gőzerővel folyik. Németh Zsolt igazgató azt is elmondta, hogy emellett megtörténtek a tisztasági meszelések. A felújítások, beruházások között Pápán a legnagyobb falat a Munkácsy iskola.

Itt már elkészült az új épületszárny, ám a régi épület felújítása - a kivitelezők hibáján kívül, az irányító hatósági eljárások lassúsága és körülményessége miatt - késik. A félmilliárdos projekt keretében megújuló iskola így várhatóan teljes egészében nem készül el a szeptemberi tanévkezdésre, hiszen a régi szárny tetőszerkezeti elemei közül sok - nem vártan - cserére szorul. A munka azonban nem fogja befolyásolni az oktatást, hiszen az új épület számos tanteremmel bővítette a rendelkezésre álló helyiségek számát, illetve a régi szárny nagyobb részét is rendelkezésre bocsátják az építők.

Hátul még javában dolgoznak a munkások

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 13:56, szerda | Helyi

Megérkeztek az új lámpatestek a Kossuth utcára

A modern szerkezetek a Várkertben elhelyezett világító berendezésekhez hasonlóak.

2022. Május 25. 09:05, szerda | Helyi

Visszaállt a korábbi parkolási rend a Bástyán

A Kossuth utca felújítása miatt a Petőfi és az Eötvös utcákba behajtási engedéllyel rendelkezők számára engedélyezték csak a várakozást tavaly októbertől a Bástyai parkoló egyik oldalán, mostantól azonban újra bárki megállhat.

2022. Május 24. 13:40, kedd | Helyi

Kábítószer fogyasztása miatt nyomoztak a férfi ellen

A rendőrség befejezte a 32 éves Pápa-környéki lakossal szemben folytatott büntetőeljárást.