Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2021. Szeptember 10. 18:13, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hivatalosan is megkezdődött a Borfesztivál!

Hivatalosan is megkezdődött a Borfesztivál!

Ahogy azt már megszokhattuk, az ötnapos rendezvény harmadik napján, pénteken került sor a Pápai Csülök Cicege és Borfesztivál hivatalos megnyitására, ahol köszöntötték a megjelent borrendeket is.

A nyitóünnepségen Polgárdi Sándor, a Somlói borrend ceremóniamestere köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve Frank Liu tajvani üzletembert, a pápai hús tulajdonosát, aki a mai napon lett a Somlói Borrend borlovagja. Polgárdi Sándor - Unger Tamás nagymester távollétében - helyette is szólt a jelenlévőkhöz.

Halász János országgyűlési képviselő, a Városok-Falvak Szövettségének elnöke nyitóbeszédében képzőművészeti alkotásokhoz hasonlította a borkészítést, mind a borász, mind pedig a művész bizonyára jó kapcsolt ápolhat az égiekkel. A képviselő a mámor visszafogott állapotának megélését kívánta a jelenlévőknek, ahol az égiekhez való közelséget is érezhetik.

A mai nap folyamán a színpadokon fellép még az Unknown Duo, Charlie, a Pearl Band Partyzenekar, illetve Mózes László tangóharmonikás.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 18. 23:07, szombat | Helyi

A Punnany Massif koncertje a Pápai Expo és Agrárpikniken!

Kiváló hangulatban folytatódott az Agrárexpo szombaton is, a nap záróprogramján a Punnany Massif zenekar szórakoztatta a fesztivál résztvevőit.

2021. Szeptember 18. 22:55, szombat | Helyi

Kiesett a Perutz a Magyar Kupából

A pápai csapat a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában az NB II-es Budafok együttesével találkozott hazai pályán, amely magabiztos játékkal ejtette ki a pápai együttest a kupából.

2021. Szeptember 18. 14:26, szombat | Helyi

Süle Zsolt kizárását kezdeményezi az előválasztásból az MSZP

A szocialista párt közleményt adott ki, amelyben arról írnak, hogy a pápai jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt jelölt kizárását kezdeményezik az Országos Előválasztási Bizottságnál.

2021. Szeptember 18. 11:03, szombat | Helyi

Megfiatalodott az idén 24 éves Agrárexpo

Új nevet is kapott a rendezvény, a Pápai Expo és Agrárpiknik idén az agráriumban végbemenő generációváltásra fókuszál, igyekszik megszólítani a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatalokat.