Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 22. 11:53, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hivatalosan is átadták az új várkerti kerékpárutat

Hivatalosan is átadták az új várkerti kerékpárutat

Az új bicikliút a Gróf úttól indul, a Szent István út alatt összeköti a Várkertet és az Erzsébet ligetet, ott kétfelé ágazik, egyik vége a Hunyadi utcára köt ki, a másik pedig a Ligetköznél ér ki a parkból.

Szerdán délelőtt került sor a Zöld Város I. projekt keretében megépült új kerékpárút átadóünnepségére, amelyen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Regdon László pápai rendőrkapitány vágták át a nemzeti színű szalagot.

Azt tervezték, hogy az új utat bebiciklizik majd a megnyitó keretében, ám az eső ezt keresztülhúzta. Éppen ezért a beszédeket is az Erzsébet ligetben nemrég átadott zenepavilonban került sor.

Elsőként dr. Kovács Zoltán idézte fel, hogy még a '80-as években épült meg az első kerékpárút Pápán, az Ady sétányon, egészen a Külső-Veszprémi útig, majd ezt több bicikliút is követte, mára pedig eljutottunk oda, hogy hálózatokban is lehet gondolkodni. Örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a régi várkerti kerékpárút helyett egy kiváló minőségű, jó közvilágítással ellátott bicikliút épült.

Dr. Áldozó Tamás azt emelte ki, hogy a régi kerékpárút helyett az új jóval hosszabb, összeköti a Várkertet az Erzsébet ligettel, ahol két irányban halad tovább az Esterházy út és a Húsgyár irányában.

Az új kerékpárút teljes hossza 964 méter, az aszfaltburkolat szélessége 2,5 méter, melyet két oldalról kerti szegély és 75 centiméteres padka határol. Az építés során 1914 méter hosszan épült kerti szegély, a burkolt felület 2415 négyzetméter, az út 6,5 centiméter vastagságú, 2 rétegben behúzott aszfaltkeveréket kapott, az előírásoknak megfelelő közvilágítást pedig LED-es lámpatestekkel biztosítják.

Címkék: kerékpárút, várkert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.