Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. Szeptember 30. 08:18, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: InfoPápa

Hitelt vesz fel az Önkormánzat!

Hitelt vesz fel az Önkormánzat!

A tegnapi képviselő-testületi ülésen egyebek mellett egy nagyobb összegű hitelfelvétel mellett is döntöttek. - Az ellenzék tiltakozik.

Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem a Várkerfürdőben épülő gyógyászati központban kezdődött meg a képviselő-testületi ülés, ahol a képviselők megtekinthették a fejlesztések jelenlegi állapotát.

Ezt követően érkeztek meg a Városháza Tanácstermébe a városatyák. Elsőként a részönkormányzatok képviselőiről döntött a testület. A rendszerváltás óta kipróbálatlan intézmény ez, melyben településrészi önkormányzatokat hoznak létre a helyi lakosság jelölései után. Borsosgyőri Városrész Önkormányzat elnökének Máté István önkormányzati képviselőt, képviselőtagjainak pedig Bereczky Nórát, ifjabb Máté Istvánt, Tóth Józsefet és Varga Zoltánnét választották.Tapolcafői Városrész Önkormányzatnál a következőképpen alakultak: elnöke Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő lett, a jelöltek közül pedig Takácsné Molnár Esztert, Somogyi Zoltánt, Vargáné Kósi Mártát és Vilmanné Ikervári Lillát választották meg. Pápa-Kéttornyúlakon megfelelő számú jelölt hiányában nem jött létre településrészi önkormányzat.

Dr. Nagy Krisztina személyében egyhangúlag választott aljegyzőt a testület.

Ezt követően már korántsem volt ekkora az egyetértés. Dr. Áldozó Tamás bejelentette, hogy az idei évre tervezett 340 millió forint hitel felvétele helyett 1 milliárd 68 millió forintos hitelkeretet megnyitásához kéri a képviselők támogatását. Az összeget egyébként csak abban az esetben hívnák le, ha a fejlszetésekre szánt pénzt egyéb adóbevételekből képtelenek lennének fedezni. Az ellenzéki képviselők - elsősorban Grőber Attila (MSZP) - óvatosságra intettek és elhamarkodottnak nevezték a döntést. Erőss Bulcsú (JOBBIK) szerint a hitelfelvétel megköti a jövőbeni önkormányzatok kezét, szerinte a kockázatosság határán jár az önkormányzat. A testület többsége igennel voksolt, bízva a fejlesztések sikerességében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:17, péntek | Bulvár

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 15:15, péntek | Belföld

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 13:02, péntek | Helyi

Adománydobozok a belvárosi üzletekben

35 belvárosi üzlet csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében adománydobozokat helyeznek ki a boltok pénztárai mellé. A befolyt összegekkel a sérült gyermekeket támogatják.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).