Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 25. 15:48, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Hirtelen leváltották a Pápai Sport Kft. ügyvezetőjét

Hirtelen leváltották a Pápai Sport Kft. ügyvezetőjét

A képviselők sürgősségi indítványként tárgyaltak Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívásáról, úgy tűnik, Áldozó Tamás bosszújáról lehet szó.

Az ülésen heves vita bontakozott ki Tóth Péter felmentése kapcsán, az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaság éléről. Az ügyet megelőzte Grőber Attila általunk is szemlézett riportja, amelyet eredetileg a Jelen hasábjain lehetett olvasni. Az interjúban a megválasztott polgármester azt mondta, hogy idézzük: "Idáig egy arcpirítóan arrogáns, kioktató stílus keveredett a nepotista bizánci stílussal, családtagok osztogatták egymás közt a különféle pozíciókat, az összes bizottság élén kizárólag fideszes van, s Áldozó Tamás ebből nem is csinált titkot, amikor arról beszélt, hogy „most berendezkedtünk”.

Áldozó Tamás leköszönő polgármester a közösségi oldalán a szóban forgó riportot megosztva azt írta, hogy az tartalmában és stílusában is hadüzenet.

Grőber Attila az ülésen kifejtette, az interjúban a választási győzelem okairól beszélt, és ott szólt a várost érintő nepotizmusról, vagyis hogy családtagok, rokonok és barátok kerülnek pozíciókba. Ezen állítását vállalja.

A jelek szerint valóban hadüzenetnek vette a városvezető Grőber Attila ezen mondatát, ugyanis Tóth Péter leváltásának indokaként azt határozta meg többek között, hogy családtagját foglalkoztatta a Pápai Sport Nonprofit Kft.-nél.

Tóth Péter elmondta, a szóban forgó gazdasági társaságnál Áldozó Tamás nevelt fia is foglalkoztatásban állt, amelyben ő egyébként semmilyen kivetni valót nem talált, mivel alkalmas volt a pozíció betöltésére, ugyanezt gondolja saját gyermekéről is. A gazdasági társaság tulajdonosa a pápai önkormányzat, ezért a gyermekével kapcsolatos vád Áldozó Tamással kapcsolatban is fennállhat. De van képviselő is, akinek a férje dolgozik a Pápai Sport Kft.-nél, illetve olyan is, akinek a felesége dolgozott, továbbá két képviselő is szerepel a cég fizetési listáján, a szabályokat betartva - mondta Tóth Péter hozzátéve, fia alkalmazásáról korábban is tudott a polgármester, furcsállja, hogy ez most szúrt szemet. Ha szakmai szempontból nem emeltek kifogást a munkájával kapcsolatban, és a tulajdonos önkormányzat képviselői és rokonai is dolgoznak a cégnél, akkor milyen okból kezdeményezik a leváltását - tette fel a kérdést, hozzátéve, a vita során felmerült problémák egyikével kapcsolatban sem fogalmaztak meg észrevételt a gazdasági társaságnál az elmúlt időszakban lefolytatott ellenőrzések.

Erre Áldozó Tamás úgy reagált, hogy a nevelt fia jogilag nem a hozzátartozója. Neki nem okozott problémát a családtag alkalmazása, hanem Grőber Attilának volt ezzel gondja, a nyilatkozata szerint.

Grőber Attila szerint egy jól működő intézmény működését akarják megszüntetni azért, hogy az októberben hivatalba lépő polgármester dolgát megnehezítsék.

Áldozó Tamás úgy összegezte a vitát, hogy "ki szelet vet, vihart arat".

A név szerinti szavazáson a jelenlévő fideszes képviselők valamennyien igennel szavaztak, vagyis Tóth Péter leváltása mellett döntöttek. Az ellenzékiek ellene szavaztak, 9:4 arányban döntött a testület.

Az új pályázatot szeptember 30-i hatállyal írják ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 18:07, szombat | Helyi

Itt a várva-várt hír: csatlakozik az oltáshoz a Honvédség!

Csütörtök óta küzdenek a lángokkal Kenyeri és Csönge térségében, már mintegy 400 hektáron ég a növényzet.

2024. Szeptember 07. 16:33, szombat | Helyi

Családi napot tartottak a pápai Bázisrepülőtéren

Az MH 47. Bázisrepülőtér idén is megrendezte a családi napot, hogy az ott szolgálatot teljesítők családtagjai is betekintést nyerhessenek a légibázis munkájába, illetve így köszönjék meg nekik az általuk nyújtott támogatást.

2024. Szeptember 07. 16:31, szombat | Helyi

Még mindig küzdenek a lángokkal a tűzoltók, foltokban még ég a növényzet

A Vönöck és Kenyeri közötti területen dolgoznak a tűzoltók.

2024. Szeptember 06. 16:40, péntek | Helyi

Újra lángol a fenyves Kenyerinél - Videó