Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Március 04. 17:08, péntek | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Hiller István Pápán: Gyermekközpontú oktatási rendszerre van szükség!

Hiller István Pápán: Gyermekközpontú oktatási rendszerre van szükség!

A Grőber Attila helyi országgyűlési képviselőjelölttel közösen megtartott lakossági fórumon az oktatás jelenlegi helyzete, és az ellenzék ezzel kapcsolatos tervei mellett a szomszédunkban zajló háborús helyzet kapcsán is kifejtették álláspontjukat a politikusok.

Hiller István méltatta Grőber Attilát, akit országosan ismert pedagógusnak nevezett. Mint mondta, örül, hogy egy olyan személy az ellenzék helyi jelöltje, aki bizonyította talpraesettségét, tudását és a jövő generációjával foglalkozik.

Az Országgyűlés alelnöke megemlékezett az ukrajnai helyzetről. Úgy fogalmazott, hogy politikai oldaltól függetlenül, mindenkinek a béke elősegítéséért kell erőfeszítéseket tennie, hiszen csak béke esetén tudunk minden egyébről beszélni. Hangsúlyozta, szolidárisak azokkal, akiket megtámadtak, akik menekülni kényszerültek otthonaikból, különös tekintettel a kárpátaljai magyarokra.

Hiller István elismerően szólt Pápa városáról, amely egy iskolaváros és amely egy jelentős történelmi családnak, az Esterházyaknak egy fontos helyszíne.
Hiller István bátornak nevezte azon pedagógusok kiállását, akik részt vesznek a sztrájkban. Mint mondta, alapvető jogukért állnak ki. Felidézte, olyat követelnek, amit a jelenlegi kormány megígért: a pedagógusok kezdő alapfizetése a mindenkori minimálbérnél nem lehet kevesebb. „Ezt két évig betartották, aztán megszegték” – fogalmazott a politikus hozzátéve, az életpályamodell bevezetésekor ráadásul azt mondták, hogy több munkát kérnek, de több pénzt is adnak. Ezzel szemben a több munka megmaradt, a magasabb fizetés viszont nem. Hiller István hangsúlyozta: 2026-ig lépcsőzetes béremelést szeretnének végrehajtani.

A bérezés kérdésén kívül elhangzott, az oktatási rendszerben a gyermeknek kell a középpontban lenniük. Hiller István szerint a jelenlegi struktúrában a hatalom van a centrumban, a gyermekek fejét pedig rengeteg felesleges információval tömik. – Több szabadságot kell adni a pedagógusnak, nem kell megszabni, hogy minden percben hogyan történjen az oktatás. A gyermekközpontú oktatás hívei vagyunk, ezt szolgálja majd az a képzés is, amit a pedagógusoknak szánunk az egyetemeken – fogalmazott a politikus, aki szerint a világ nagymértékben megváltozott, amihez a magyar oktatási rendszer nem idomult, ezen sürgősen változtatni kell.

A szocialista politikus a fórumon arra buzdította a jelenlévőket, április 3-án vegyenek részt a választáson és támogassák az Egységben Magyarországért listáját és Grőber Attilát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.