Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Március 22. 08:00, szombat | Bulvár
Forrás: MTI/fotó: illusztráció

Hihetetlen: konzervdoboz segítségével lopta az internetet egy kazincbarcikai férfi

Hihetetlen: konzervdoboz segítségével lopta az internetet egy kazincbarcikai férfi

Egyebek mellett konzervdobozból készített vevőberendezéssel csatlakozott az internetre egy 23 éves férfi Kazincbarcikán, most vádat emeltek ellene.

A férfi ellen a Miskolci Járási Ügyészség közérdekű üzem ellen elkövetett információs rendszer és adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat ellene - tájékoztatta Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t pénteken.
A férfi jövedelemmel nem rendelkezett, így internetelőfizetést sem tudott vásárolni, ám hulladék anyagokból, így kutyakonzerves dobozból és egy rozsdás parabolaantenna-tányérból működőképes vevőeszközt épített, amely felismerte egy szolgáltató rádióhullámú hálózatát - ismertette az esetet a szóvivő.

A férfi ezt a szerkezetet egy laptophoz csatlakoztatta, és egy program segítségével feltörve a rendszert, létező előfizetők azonosítójával csatlakozott a hálózatra, amelyet jogosulatlanul, ingyen használt.

Emiatt a rendszerben kimaradások jelentkeztek, a szolgáltató pedig bemérte az illegális vevőberendezés helyét és felderítette az elkövetőt is. Mivel az elektronikus hírközlő hálózat közérdekű üzemnek minősül, így a vádlott cselekménye 2-től 8 évig terjedő börtönnel is büntethető - tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára