Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 27. 21:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Hevesi Tamással hangolt a pápai JESZ

Hevesi Tamással hangolt a pápai JESZ

Az MDF utódszervezete Pápán tartott lakossági fórumot. Hostess lányok szórólapoztak, énekelt Hevesi Tamás, 40%-os béremelést ígért az alelnök, végül pedig bemutatkozott Hernádi Tamás helyi jelölt.

Négy év alatt minimum 40 százalékos béremelést hajt végre a JESZ-MDF Szövetség, amennyiben felhatalmazást kap a választóktól - derült ki a ma esti fórumon. Horváth István elnökhelyettes szerint ma Magyarországon a legtöbb probléma azzal van, hogy az árak nem állnak egyenes arányban a bérekkel. Az eseményen bemutatott választási programból kiderült, a JESZ ennek a jelentős béremelésnek a forrását abban látja, hogy felszámolnák a korrupciót és a feketegazdaságot. Véleményük szerint több ezer milliárdos bevétele származna így a költségvetésnek.

Horváth István szerint a paksi atomerőművet fokozatosan meg kell szüntetni Magyarországon és alternatív energiaforrásokat kellene bevonni az energiatermelésbe. - Ezzel az egészséges életmód felé is tennénk lépéseket, de megvalósulhatna a no rezsi programpontunk is. Nyugati példák vannak előttünk, melyek szerint uniós forrásból, állami támogatással és némi önerővel megújuló energiaforrásokat támogatnak - ismertette a programot a politikus.

Az elnökhelyettes hozzátette, a JESZ kiemelt problémaként kezeli a fiatalik kivándorlását is. - Ezeket a fiatalokat haza szeretnénk hozni. Nemcsak radikális adócsökkentéssel, hanem olyan munkahelyek létesítésével is, ahol a tudásukat tudnák kamatoztatni - fogalmazott a Jólét és Szabadság alelnöke.

A politikus Hernádi Tamás helyi jelölttel kapcsolatban elmondta, egy fiatal, dinamikus fiatalembert ismert meg személyében, aki méltó módon tudja képviselni az új politikai nemzedék programját. - A politikai elit négy évente váltja egymást, az ország pedig nem halad előre. Szükség van egy rendszerváltásra, ami 1990-ben elkezdődött ugyan, de megtorpant. Ezért mondjuk, hogy indítsuk újra Magyarországot. Hernádi Tamás személye garancia erre a megújulásra - tette hozzá Horváth István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.