Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2014. Augusztus 28. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Hétvégi házból lopott

Hétvégi házból lopott

Élelmiszert, szeszesitalt és ruhákat lopott 2014 júliusában az egyik bakonysági hétvégi házból egy bakonyszentiváni férfi. A körzeti megbízottak 2014. augusztus 26-án állították elő a Pápai Rendőrkapitányságra.

A sértett 2014. augusztus 26-án értesítette a rendőrséget arról, hogy a Bakonyságon található ingatlanukba – amelyet csak időszakosan látogatnak – a közelmúltban valaki bemászott az egyik ablakon. A hétvégi házból kolbász, fagyasztott húsok, több üveg szeszes ital, két kulcscsomó és gyermekruhák tűntek el több ezer forint értékben. Fűzfa László r. törzszászlós és Varga Csaba r. főtörzsőrmester körzeti megbízottak azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, majd röviddel a bejelentést követően lakásán igazoltattak egy 48 éves bakonyszentiváni férfit. A nála tartott házkutatás során előkerültek a hétvégi házból eltűnt gyermekruhák és két szeszesitalos üveg. A Pápai Rendőrkapitányságra előállított gyanúsított kihallgatása alkalmával beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a házba kíváncsiságból mászott be a WC ablakon át 2014. július 10-e körül. Az onnan ellopott italokat megitta, a húst és a kolbászt megette, a ruhákat pedig a szemetesbe dobta.

A férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 11:54, kedd | Helyi

Új mentőautót kapott a Pápai Mentőállomás

Folyamatosak az új mentőgépkocsi beszerzések az országban, 2010 óta a felére csökkent a mentőautók átlagéletkora.

2021. Augusztus 03. 11:02, kedd | Helyi

Zene – Tánc – Bor – Somló… Somló Fesztivál 2021

2021. Augusztus 03. 08:08, kedd | Helyi

Néma segélykiáltás

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.

2021. Augusztus 02. 16:39, hétfő | Helyi

Így néz ki most a megújuló Várkert!

Legutóbb április végén jártunk a Zöld Város Projekt keretében teljes körűen megújuló Várkertben és Erzsébet ligetben.