Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. November 24. 14:39, szerda | PR
Forrás: (x)

Helyek, ahol bármikor pihenhetsz, a nap bármely szakaszában!

Helyek, ahol bármikor pihenhetsz, a nap bármely szakaszában!

A téli időszak beköszöntével hamarabb leszünk fáradékonyak vagy aluszékonyak, hiszen nem ér minket annyi napfény, és a sötétség hatására a kimerültség is előbb elhatalmasodhat rajtunk, mint nyáron.

Ha valamiért mégsem szundíthatsz éppen az ágyadban, az nem jelenti, hogy a szemeidet másutt ne pihentethetnéd: ebben a cikkben hozunk pár tippet, amit bevethetsz a következő szundizásnál!

Otthon, új helyeken

Az ötödik kávé elfogyasztása után már igazán rád férhet az alvás home office-ban, és talán kétségbeesetten keresed azt a helyet, ahol kicsit lepihenhetsz pár perc erejére. Érdemes szétnézned a nappaliban: a kanapék vagy fotelek hívogató erejének nem érdemes ellent mondanod: tökéletes nyugvóhelyek arra, hogy akár ülve, akár lefeküdve aludj rajtuk kicsit.

Ha ezek valamiért éppen nem használhatóak, és a gurulós székedben ülsz, akkor keress egy polcolót a talpaidnak (egy szélesebb és merev műanyag kosár vagy egy nem használt vödör is megteszi), majd dőlj hátra: imádni fogod a hatást! Állítsd be az ébresztőt, és pihenj egy jóízűt a székedben.

Amikor nem otthon vagy

Habár nem vallják be, sokan mégis képesek szó szerint bárhol elaludni. Az erre alkalmas ülőgarnitúrák a szemed előtt hevernek, csupán némi kreatív vagy szabadabb gondolkodással kell megtalálnod.

Ha bent kell lenned a cégnél, de éppen semmi feladatod nincsen, vagy a cég kultúrájába belefér a 20 perces power nap, akkor keress egy erre kitalált pihenősarkot babzsákokkal, vagy egy, a következő időszakban biztosan üres tárgyalótermet. Huppanj le a székbe és dőlj akár előre, akár hátra, de engedd át magadat a kikapcsolódásnak arra a kis időre.

Ne feledd: szabad

A nap közbeni pihenést nem véletlenül találták ki - egyeseknek hamarabb kiürülnek az energiatartalékai, amiket délutáni ejtőzéssel gyorsan vissza tudnak tölteni. Oszd be az idődet okosan, és iktasd be azt a max 20 perces szundit - a tested és a mentális jólléted egyaránt meghálálja majd. Ha igazán töltekezni akarsz, a pihenés előtt igyál meg egy csészényi fekete kávét cukor és tej nélkül, majd így menj aludni. A szervezeted pont addigra dolgozza fel a koffeint és fejti ki annak hatását, amikor felébredsz, így felfrissülve vághatsz neki a feladatoknak.

A fotó forrása:fizkes / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.