Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 13. 07:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa Városi Televízió

Hazamehettek a kórházból az ovisok

Hazamehettek a kórházból az ovisok

Szerdán kora délután hazamehetett a kórházból minden kisgyermek, akiket tegnap délután szállítottak be a mentők, mert vélhetően hipós vizet ittak az óvodában.

Mint arról már tegnap hírt adtunk, a kicsik tünet- és panaszmentesek voltak a kórházba szállításkor is, ez az állapot azóta sem változott, a vizsgálatok tegnap is és ma is negatív eredményt hoztak, így a szülők ma ebéd után hazavihették őket.

Dr. Bilinszky Zsuzsanna, a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa arról adott tájékoztatást, hogy már a kórházba szállításkor minden gyermek nagyon jó fizikális állapotban volt, hipót tartalmazó folyadék ivásakor jellemzően fellépő nyálkahártya sérülést nem tapasztaltak a vizsgálatok során, a vitális paraméterek rendben voltak és az éjszakát panaszmentesen töltötték. Reggel újabb vizsgálatokon vettek részt: vérvételen, vizeletvizsgálaton és gégészeti vizsgálaton is. Minden óvodás minden vizsgálati eredménye negatív lett, így hazamehettek a kórházból. Az osztályvezető főorvos hozzátette, nagyobb volt az ijedtség, mint a baj, hiszen a lúgmérgezésnek nem találták jeleit a vizsgálatok során.

Az ügyben egyébként rendőrségi eljárás is indult, a Pápai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vizsgálja az ügyet, és a jogszabályoknak megfelelően a Pápa Városi Óvodák vezetése is megkezdte az ügy belső kivizsgálását. Információink szerint szerdán délután rendkívüli szülői értekezletet is tartottak.

Az RTL KLUB Híradójának összeállítása:

Címkék: óvoda, hipós víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.