Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Február 23. 06:00, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Házakba betörő óriási medvét keresnek Kaliforniában

Házakba betörő óriási medvét keresnek Kaliforniában

Egy több mint 200 kilogrammos barna medve befogására indítottak a kaliforniai hatóságok különleges akciót - írta a The Guardian.

"Hank, a tank" gyorsan felismerhető kivételesen hatalmas mérete, sötét bundája és világosabb pofaszőrzete alapján.

Egy barna medve átlagos súlya az Egyesült Államok nyugati részén 45-től és 135 kilogrammig terjed a vadvédelmi minisztérium szerint. Hank ennél lényegesen nagyobb.

Július óta Hank legalább 28 házba tört be a Tahoe Keys vízparti területen, South Lake Tahoe városban. A "rendkívül ételorientált" ragadozó több mint harminc esetben jelentős anyagi károkat is okozott. A helyi lakosok legalább 102 rendőrségi bejelentést tettek Hank miatt.

Ez a medve minden félelmét elveszítette az embertől, ez pedig veszélyes - mondta a New Yort Timesnak Peter Tira, a kaliforniai hatóság szóvivője.

Egy kaliforniai Bear League vadmentő szolgálat vezetője, Ann Bryant megjegyzete, nem tudni, Hank hogyan kapott rá az emberi táplálékra, de "erdei bogyókon és lárvákon nem hízott volna ekkorára".

A South Lake Tahoe-i rendőrséget pénteken azért riasztották, mert Hank egy házba hatolt be. Betört egy kis ablakot, azon keresztül préselte be magát. A rendőrök a házon kívül addig csapták a zajt, amíg a medve a hátsó ajtón át el nem távozott.

Mivel eddig nem sikerült befogniuk, a hatóságok azt közölték, lehet, hogy el kell altatniuk a medvét, de ez lenne "az utolsó eshetőség". Korábban be kellett szedniük egy medvecsapdát, amelyet valaki Bear Killer (medvegyilkos) felirattal látott el.

"Csak leül és eszik. Nem támad. Nem morog. Nem néz csúnyán. Miért kellene ennek nagy mackónak meghalnia?" - mondta Bryant.

Címkék: kalifornia, medve, támadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.